Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

«Με το καλημέρα» …έφοδος 50.000 ιδιοκτητών ακινήτων στο Taxisnet

«Με το καλημέρα» …έφοδος 50.000 ιδιοκτητών ακινήτων στο Taxisnet

Του Κωστή Πλάντζου
«Εκρηκτικό» ήταν το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών ακινήτων να σπεύσουν να διορθώσουν άμεσα τα στοιχεία του  Ε9 με τα οποία υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν. Μέσα σε ελάχιστες ώρες το πρωί της Παρασκευής, από τις περίπου 8.00 που άνοιξε το σύστημα για να υποδεχθεί τροποποιητικές δηλώσεις μέχρι τα μεσημέρι όπου έγινε ευρέως γνωστό ότι πλέον είναι διαθέσιμη στο κοινό η ηλεκτρονική εφαρμογή, πρόλαβαν να «εισβάλουν» στο taxisnet 50.000 φορολογούμενοι.
Άμεσα διόρθωσαν τα λάθη τους οι 25.000 ενώ άλλοι 25.000 τα εντόπισαν αλλά δεν οριστικοποίησαν εκείνη τη στιγμή τα Ε9 με τις διορθώσεις τους. Το σκηνικό αυτό συνεχίστηκε και μέσα στο σαββατοκύριακο, οπότε εκτιμάται ότι πάνω από 150.000-200.000 φορολογούμενοι αφιέρωσαν  χρόνο μέσα στο πρώτο 48ωρο λετουργίας της εφαρμογής, για να ελέγξουν τη δήλωση στοιχείων των ακινήτων τους. Ο λόγος είναι προφανής: όσοι σπεύδουν να διορθώσουν τα λάθη τους, αμέσως βλέπουν στο taxisnet να εκδίδεται και το νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, ώστε να μην πληρώσουν ξανά τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά  από το τέλος Νοεμβρίου και έως την εξόφληση του φόρου.
Σειρά όμως παίρνουν αμέσως μετά και οι οφειλέτες του δημοσίου, για τους οποίους η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή αναμένεται να εκδοθεί έως την Τετάρτη το αργότερο. Πιθανότατα σήμερα να εκδοθεί η νέα εγκύκλιος της ΓΓΔΕ με τις διορθώσεις στη ρύθμιση χρεών. Μετά και την ψήφιση της νέας τροπολογίας, θα εξαιρεθούν οι εναπομείνασες δόσεις του ΕΝΦΙΑ οι οποίες δεν θα υπάγονται στη ρύθμιση. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις επόμενες δόσεις φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυετελείας, οι οποίες δεν θα υπαχθούν τελικώς στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις.


Πηγή: «Με το καλημέρα» …έφοδος 50.000 ιδιοκτητών ακινήτων στο Taxisnet | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/74137/me-kalimera-efodos-50000-idioktiton-akiniton-sto-taxisnet#ixzz3JKwHKiO6

Δεν υπάρχουν σχόλια: