Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ» Βόμβα ΣτΕ: Αλλάξτε σε 6 μήνες τις αντικειμενικές αξίες

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ»

Βόμβα ΣτΕ: Αλλάξτε σε 6 μήνες τις αντικειμενικές αξίες

Βόμβα ΣτΕ: Αλλάξτε σε 6 μήνες τις αντικειμενικές αξίες
-A+A
Φωτιές βάζει στην κυβέρνηση η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία, εάν και δεν εξέδωσε οριστική απόφαση, ζητεί από το κράτος να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες όπως ορίζει ο νόμος.
Σύμφωνα με την Ολομέλεια ΣτΕ, η κυβέρνηση έχει παραλείψει παρανόμως να αλλάξει τις αντικειμενικές όλων των ακινήτων της χώρας και για τον λόγο αυτό της δίνει εξάμηνη προθεσμία προκειμένου -όπως αναφέρει στο διατακτικό των σκέψεών της- να προβεί «στην οφειλόμενη νόμιμη ενέργεια».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου είχε αποφανθεί, μετά από προφυγή κατοίκων της Νέας Μάκρης των οποίων τα ακίνητα βρίσκονται εντός σχεδίου αντικειμενικών αξιών, ότι αυτές θα πρέπει να προσδιορίζονται με βάση τις τιμές που έχουν καθοριστεί στους όμορους δήμους και όχι με τις τιμές που προσδιορίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή (σ.σ.: έφθαναν μέχρι 650 ευρώ ανά τ.μ.).
Σημειωτέον ότι η απόφαση αυτή αναμένεται να φέρει σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ακινήτων και να προκαλέσει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος.
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει κόμμα Δράση και πολίτες.



Πηγή: Βόμβα ΣτΕ: Αλλάξτε σε 6 μήνες τις αντικειμενικές αξίες | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/178452/vomva-ste-allaxte-se-6-mines-tis-antikeimenikes-axies#ixzz3J3QNT9Fj

Δεν υπάρχουν σχόλια: