Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

60 χιλιάδες τροποποιητικές δηλώσεις με το «καλημέρα» για το έντυπο ε9

60 χιλιάδες τροποποιητικές δηλώσεις με το «καλημέρα» για το έντυπο ε9

e9_efories.jpg

Οι φορολογούμενοι σπεύδουν να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις που τους κόστισαν σημαντικά με επιπλέον ποσά Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) | PHASMA/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Ενώ η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) αναφορικά με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης στη νέα ρύθμιση των 72-100 δόσεων σκοντάφτει στις απαιτήσεις της τρόικας να τεθούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, στην άλλη εφαρμογή για τις διορθώσεις στο Ε9 υποβλήθηκαν ήδη τουλάχιστον 60.000 τροποποιητικές δηλώσεις.
Οι φορολογούμενοι σπεύδουν να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις που τους κόστισαν σημαντικά με επιπλέον ποσά Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Οσοι φορολογούμενοι, υποβάλλοντας τις διορθωτικές δηλώσεις Ε9, επιτυγχάνουν να μειώσουν τον αρχικό ΕΝΦΙΑ που τους επιβλήθηκε κατά ποσά χαμηλότερα των 300 ευρώ βλέπουν αυτόματα στους λογαριασμούς τους στο ΤΑΧΙSNET τα νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά του φόρου.
Οσοι όμως καταφέρνουν να μειώσουν τον αρχικό ΕΝΦΙΑ κατά 300 ευρώ ή και περισσότερο δεν βλέπουν στις οθόνες των υπολογιστών τους να αναρτώνται τα νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά σημειώματα αλλά αντικρίζουν ένα μήνυμα με το οποίο καλούνται να προσέλθουν στις αρμόδιες ΔΟΥ, προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να αποδείξουν ότι τα νεότερα στοιχεία που δήλωσαν για τα ακίνητά τους είναι αληθή ώστε να οριστικοποιηθεί η εκκαθάριση των διορθωτικών δηλώσεων Ε9 και να βεβαιωθεί ο μειωμένος ΕΝΦΙΑ.
Η προθεσμία που έχει τεθεί για τις διορθώσεις λήγει στις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαιη η παράταση έως το τέλος του έτους, καθώς περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι θέλουν να προχωρήσουν σε αλλαγές στο έντυπο Ε9.
Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Ε9-Περιουσιολόγιο», που λειτουργεί στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα ΤΑΧΙSNET από την περασμένη Παρασκευή, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμων, αρχικών ή τροποποιητικών (διορθωτικών), δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2010, 2011, 2012, 2013 και 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: