Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αυτοί είναι οι φόροι υπέρ τρίτων που καταργούνται [λίστα]

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Αυτοί είναι οι φόροι υπέρ τρίτων που καταργούνται [λίστα]

Αυτοί είναι οι φόροι υπέρ τρίτων που καταργούνται [λίστα]
-A+A
Μετά την ολοκλήρωση της χαρτογράφησης των φόρων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τις συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων, τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης θα πρέπει να αποφασίσουν μέχρι το τέλος του έτους για τις μη ανταποδοτικές χρεώσεις που θα καταργηθούν.
Η κατάργηση αυτών των φόρων -οι οποίοι αποτελούν κυρίως έσοδα των επικουρικών ταμείων- είναι απαίτηση της Τρόικα και μνημονιακή υποχρέωση, ενώ η έρευνα έχει δείξει μέχρι στιγμής φόρους που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.
Μέχρι τώρα έχουν εντοπισθεί 37 φόροι υπέρ τρίτων και μη ανταποδοτικές χρεώσεις, ωστόσο προτού καταργηθούν, θα πρέπει να υπολογιστεί ο δημοσιονομικός τους αντίκτυπος, καθώς μεγάλοι χαμένοι της κατάργησης και της μη ανακοίνωσης των εκατοντάδων φόρων, τελών και κρατήσεων είναι τα ασφαλιστικά ταμεία, κύρια και επικουρικά.
Τα έσοδα, που θα χάσουν 23 ασφαλιστικά ταμεία, μεταξύ των οποίων το ΙΚΑ, το πρώην ΤΕΒΕ, ο ΕΔΟΕΑΠ, το ΝΑΤ, το πρώην Ταμείο Εμπόρων, Συντάξεων Νομικών, Στρατού, Ναυτικού, Ξενοδόχων, Εθνικής Άμυνας, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά οι φόροι υπέρ τρίτων που κατευθύνονται και σε άλλους φορείς (υπουργεία, ΟΤΑ, σύλλογοι κ.λπ.) υπερβαίνουν τα 4 δισ. ευρώ.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ποιες μη ανταποδοτικές χρεώσεις και φόροι υπέρ τρίτων έχουν εντοπιστεί.


Πηγή: Αυτοί είναι οι φόροι υπέρ τρίτων που καταργούνται [λίστα] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/177663/aytoi-einai-oi-foroi-yper-triton-poy-katargoyntai-lista#ixzz3Ig4P174z

Δεν υπάρχουν σχόλια: