Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ένα βήμα πριν την παραίτηση η Κατερίνα Σαββαΐδου

ΠΈΜΠΤΗ, 13 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2014

Ένα βήμα πριν την παραίτηση η Κατερίνα Σαββαΐδου



Ντόμινο επιπτώσεων για την κυβέρνηση από την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Εκτός από στελέχη της συγκυβέρνησης, που λαμβάνουν αποστάσεις από την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου, τη δυσφορία της εξέφρασε και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου. Μόλις πήρε στα χέρια της την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με τη τελική απόφαση δυσανασχέτησε, καθώς πιστεύει ότι προσπαθούν να της  ρίξουν ευθύνες για το λάθος. Ωστόσο, η αρμοδιότητες της κ. Σαββαΐδου περιορίζονται στη διαχείριση και στην εποπτεία των εσόδων.
Η κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις της τρόικας, προκειμένου να συνεχιστούν ομαλά οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να ενταχθεί στο σύνολό του στην τελευταία ρύθμιση των 100 δόσεων, τονίζει σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών υποκύπτοντας στις απαιτήσεις της τρόικας και διαψεύδοντας τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με απόφασή της που εκδόθηκε μόλις πριν δύο ημέρες. 
Μόνο η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, του Σεπτεμβρίου, μπορεί εφόσον δεν έχει πληρωθεί να μπει στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών. Οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων, προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: