Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις, επιβάλλει φόρους ο πρωθυπουργός

Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις, επιβάλλει φόρους ο πρωθυπουργός

antonis samaras.jpg

Ο πρωθυπουργός Αντώνης ΣαμαράςΗ σταθερότητα περνά μέσα από την Προεδρική εκλογή κατά τον πρωθυπουργό | EUROKINISSI
Νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος πυκνώνει τις δημόσιες τοποθετήσεις του, το τελευταίο διάστημα,
Σε άρθρο του, στην εφημερίδα «Καθημερινή», με τίτλο: «H επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο», ο Αντώνης Σαμαράς στρέφει τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει, καταλογίζοντας του, πολιτικές «που θα επιστρέψουν τη χώρα στα ελλείμματα».
Ο πρωθυπουργός, στα άρθρο του, τονίζει ακόμα «ότι όποιος διακηρύσσει ότι το χρέος μας είναι 'μη βιώσιμο', δεν πηγαίνει σε "'νέα διαπραγμάτευση'. Λέει στις αγορές να μην τον δανείζουν! Και πηγαίνει σε νέο αναγκαστικό δανεισμό, με νέους επαχθείς όρους! Όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα - που με τόσο κόπο ξεπεράσαμε - δεν 'χτυπά τη λιτότητα'. Αναγκάζεται να δανειστεί από εκείνους τους οποίους... 'εκβιάζει' να του κόψουν το χρέος».
Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει πως «για την πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμες παράμετροι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή» και ζητά «να προχωρήσει απρόσκοπτα η Συνταγματική αναθεώρηση που άρχισε».
Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρεται επαναλαμβάνει υποσχέσεις που ποτέ δεν έχουν τηρηθεί και σημειώνει τέσσερις συγκεκριμένους άξονες: Ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, ανταποδοτικά έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με πρώτο τον ΕΝΦΙΑ, αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και απλοποίηση και εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος με σταδιακή μείωση φόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: