Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΥΠ.ΟΙΚ: Γιατί είναι ανέφικτο σε έξι μήνες να αλλάξουν οι αντικειμενικές

ΥΠ.ΟΙΚ: Γιατί είναι ανέφικτο σε έξι μήνες να αλλάξουν οι αντικειμενικές

Ανέφικτη είναι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε διάστημα έξι μηνών όπως έχει ζητήσει το ΣτΕ αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στην "Καθημερινή", υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου να υποστηρίξει επιστημονικά την προσαρμογή των τιμών στα σημερινά επίπεδα.
 
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ θα πρέπει σε πρώτη φάση να αντληθούν στοιχεία απ’ όλη την επικράτεια προκειμένου να τροποποιηθούν 10.000 τιμές ζώνης που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα. 
 
Αναφέρεται επίσης ότι σε περίπτωση αναπροσαρμογής, σε αρκετές περιοχές όπου η τιμή ζώνης κυμαίνεται μεταξύ 500 - 800 ευρώ το τ.μ. θα έπρεπε να αυξηθούν.
 
Ο βασικός, βέβαια, λόγος είναι ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών κατά 30% θα περιόριζε τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ κατά 900 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι οι περισσότεροι φόροι στα ακίνητα υπολογίζονται βάσει αντικειμενικών τιμών. 
 
Πάντως, φορείς της αγοράς προειδοποιούν ότι ο νέος κύκλος αβεβαιότητας που ανοίγει, θα παγώσει την αγορά σε μια περίοδο που εμφανίζει κάποια κινητικότητα ύστερα από αρκετά χρόνια. 
 


Πηγή: ΥΠ.ΟΙΚ: Γιατί είναι ανέφικτο σε έξι μήνες να αλλάξουν οι αντικειμενικές | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/74321/ypoik-giati-einai-anefikto-se-exi-mines-na-allaxoyn-oi-antikeimenikes#ixzz3JQEAZqS1

Δεν υπάρχουν σχόλια: