Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

EΝΦΙΑ με "καπέλο" από 14% έως 53%

EΝΦΙΑ με "καπέλο" από 14% έως 53%

Πρώτη καταχώρηση: 17/11/2014 - 08:51
Τελευταία δημοσίευση: 08:51Οικονομία
EΝΦΙΑ με καπέλο από 14% έως 53%
EΝΦΙΑ με "καπέλο" από 14% έως 53%
Το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει διάφορα τρικ για να εισπράξει από εκατομμύρια φορολογούμενους παραπάνω ΕΝΦΙΑ από αυτόν που πραγματικά αναλογεί στην αξία της ακίνητης περιουσίας τους.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ με "καπέλο" από 14% έως και 53% εξαιτίας των αποφάσεων του υπ. Οικονομικών να επιβάλει το φόρο αυτό με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2007 που ισχύουν για τα νεόδμητα αστικά ακίνητα, αλλά και να μη συνυπολογίζει καθόλου την παλαιότητα των κτισμάτων.
Συγκεκριμένα, ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ για όλες τις κατοικίες παλαιότητας άνω του 1 έτους γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν για τα νεόδμητα κτίρια, δηλαδή με βάση τιμές οι οποίες βρίσκονται σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα των πραγματικών αξιών των ακινήτων.
Ως βάση υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ χρησιμοποιούνται οι τιμές ζώνης ανά τετραγωνικό μέτρο, οι οποίες ισχύουν για τον υπολογισμό των φορολογητέων αξιών των νεοαναγερθέντων κτισμάτων. Από κει και πέρα, η παλαιότητα των κατοικιών που κατέχουν οι φορολογούμενοι δεν λαμβάνεται υπόψη και η τελική επιβάρυνση των φορολογουμένων δεν μειώνεται.

(Πατήστε επάνω στο δημοσίευμα για μεγαλύτερη ανάλυση):
Πηγή: Eλεύθερος Τύπος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: