Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

e-ενημέρωση για δόσεις και οφειλές στο ΙΚΑ

e-ενημέρωση για δόσεις και οφειλές στο ΙΚΑ

ika-630-420.jpg

Ίδρυμα Κοινωνικών ΑσφαλίσεωνΤο ΙΚΑ έθεσε σε εφαρμογή την ηλεκτρονική υπηρεσία «Υπολογισμός Δόσεων Ρύθμισης» | ΕUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
Μέσω της ηλεκτρονικής του σελίδας δίνει το ΙΚΑ τη δυνατότητα στους οφειλέτες του Ιδρύματος αλλά και των υπόλοιπων Ταμείων, τις οφειλές των οποίων έχει αναλάβει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, να εξετάσουν όλα τα σενάρια των ρυθμίσεων.
Πρόκειται για την ηλεκτρονική υπηρεσία «Υπολογισμός Δόσεων Ρύθμισης», μέσω της οποίας παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες να εξετάσουν εναλλακτικά σενάρια ρύθμισης των οφειλών τους, ανάλογα με τις διατάξεις στις οποίες εμπίπτουν αυτές.
Ειδικότερα, επιλέγοντας κάθε εναλλακτικό τρόπο ρύθμισης, καθορίζουν τον αριθμό των δόσεων που επιθυμούν και προβαίνουν σε υπολογισμό του ύψους αυτών, καθώς και των τυχόν εκπτώσεων που δικαιούνται.
Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία γίνεται μέσω της διαδρομής www.ika.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες και προϋποθέτει την πιστοποίηση του οφειλέτη στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την απόκτηση μοναδικού κωδικού χρήστη και συνθηματικού.
Πάντως, η αίτηση δεν μπορεί να κατατεθεί ηλεκτρονικά, που σημαίνει ότι ο πολίτης θα συνεχίσει να υφίσταται την ταλαιπωρία της κατάθεσης στις οικείες υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: