Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ EUROBANK ΚΑΙ ΠΕΙΡΑIΩΣ «Οχι» των τραπεζών στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ EUROBANK ΚΑΙ ΠΕΙΡΑIΩΣ

«Οχι» των τραπεζών στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία

«Οχι» των τραπεζών στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία
-A+A
Αντίθετες στο ενδεχόμενο της άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας εμφανίζονται οι τράπεζες.
Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα πριν από λίγες ημέρες, όταν είχε συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό επιτελείο, έρχονται να προστεθούν και οι χθεσινές δηλώσεις του διεύθυνοντος συμβούλου της Eurobank Χρήστου Μεγάλου.
Ο κ. Μεγάλου τόνισε πως ειδικά για την πρώτη κατοικία δεν έχει νόημα η άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών, ενώ ο επικεφαλής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank Θεόδωρος Καλαντώνης ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι, είτε απελευθερωθούν είτε όχι οι πλειστηριασμοί, δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική της τράπεζας στο θέμα της πρώτης κατοικίας. «Το κόστος διαχείρισης είναι πολύ μεγάλο για μια τράπεζα όταν βρεθεί να έχει στην κατοχή της τόσα πολλά ακίνητα», ανέφερε σχετικά ο κ. Καλαντώνης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σάλλας είχε δηλώσει πως οι τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 70 χιλιάδων ή των 100 χιλιάδων ευρώ. «Οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται», είχε πει χαρακτηριστικά κατά την έξοδό του από το Μαξίμου.
Σημειώνεται ότι η απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων αποτελεί ένα από τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα, με την τελευταία να πιέζει για την άρση του καθεστώτος προστασίας που υπάρχει σήμερα για την πρώτη κατοικία.


Πηγή: «Οχι» των τραπεζών στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/179244/ohi-ton-trapezon-stin-apeleytherosi-ton-pleistiriasmon-gia-tin-proti-katoikia#ixzz3JbH7071P

Δεν υπάρχουν σχόλια: