Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ 1/1/2015 Επικουρικά ταμεία: «Ψαλίδι» φέρνει η ρήτρα «μηδενικού ελλείμματος»

ΑΠΟ ΤΗΝ 1/1/2015

Επικουρικά ταμεία: «Ψαλίδι» φέρνει η ρήτρα «μηδενικού ελλείμματος»

Επικουρικά ταμεία: «Ψαλίδι» φέρνει η ρήτρα «μηδενικού ελλείμματος»
“Οδηγία” σε 9 επικουρικά ταμεία που είναι “εκτός” του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) να εφαρμόσουν, από την 1η Ιανουαρίου του 2015, τη ρήτρα “μηδενικού ελλείμματος” και ατομικές μερίδες για τους ασφαλισμένους τους, εξέδωσε η Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων .
Σύμφωνα με εγκύκλιο, ακόμη κι αν τα Ταμεία αυτά αποφασίσουν να μετατραπούν σε Ν.Π.Ι.Δ, ώστε να μην ενταχθούν στο ΕΤΕΑ από την 1η Ιουλίου του 2015, θα πρέπει “να λειτουργούν από το νέο έτος με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση εξασφαλίζοντας αναλογιστική ισορροπία του συστήματος μακροπρόθεσμα και οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται για κάθε ασφαλισμένο τους τηρούνται σε ατομικές μερίδες”.
Θα πρέπει, ακόμη, να εφαρμόσουν τις νέες προϋποθέσεις για καθορισμό του ποσού της σύνταξης και την αναπροσαρμογή των καταβαλλόμενων συντάξεων σύμφωνα με πίνακες θνησιμότητας, την επιλογή ή όχι της μεταβίβασης της σύνταξης στα δικαιοδόχα μέλη και συντελεστή βιωσιμότητας έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ελλειμμάτων και αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό”.
ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
Τα 9 Ταμεία στα οποία εστάλη η “οδηγία” είναι:
  1. Ο κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε.
    2. Ο τoμέας Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (Τ.Ε.Α.Α.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε.
    3. Ο τoμέας Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (Τ.Ε.Α.Π.Υ.Κ.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε.
    4. Ο τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α.
    5. Ο τομέας Ασφάλισης Συμβολαιογράφων (Τ.Α.Σ.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α.
    6. Ο τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Δικηγόρων (Τ.Ε.Α.Δ.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α.
    7. Ο τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.
    8. Ο τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.
    9. Ο κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών (Κ.Ε.Α.Ν.) του Ν.Α.Τ.
Γ. ΓΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: