Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ρεκόρ αιτήσεων για επίδομα θέρμανσης - Πότε θα γίνει η 2η πληρωμή

Ρεκόρ αιτήσεων για επίδομα θέρμανσης - Πότε θα γίνει η 2η πληρωμή

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 11:33
UPD:11:38
EUROKINISSI/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ
Σε υψηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα περυσινά κινείται ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για την είσπραξη του επιδόματος θέρμανσης.
Περισσότεροι από 780.000 καταναλωτές έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΓΓΔΕ και, από αυτούς, περίπου οι 720.000 έχουν πάρει έγκριση για την είσπραξη του επιδόματος.
Με βάση τον προγραμματισμό, η 2η πληρωμή θα γίνει πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων. Χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα δουν όσοι έχουν κάνει αίτηση να εισπράξουν την προκαταβολή του 25% (υπό την προϋπόθεση ότι δεν την έχουν ήδη εισπράξει με την πρώτη πληρωμή που έγινε στο τέλος Νοεμβρίου), αλλά και αυτοί που έχουν ήδη αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης (σ.σ τα στοιχεία των αγορών θα πρέπει να προκύπτουν από το ηλεκτρονικό αρχείο του συστήματος Ηφαιστος).
Ήδη, ο αριθμός των καταναλωτών που δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης, προσεγγίζει τον αριθμό των δικαιούχων της περυσινής χρονιάς παρά το γεγονός ότι ακόμη μένουν τέσσερις μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή χειμερινή σεζόν (σ.σ η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης αλλά και η δυνατότητα υποβολής αίτησης για είσπραξη επιδόματος τελειώνει τον Απρίλιο).
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, το υπουργείο Οικονομικών έχει διαθέσει 43,92 εκατ. ευρώ για την πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης σε 351.043 δικαιούχους. Αντίστοιχο αναμένεται να είναι το ποσό και της 2ης καταβολής.
newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: