Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΤΟΥΣ Απίστευτο: Δεν έχουν παγώσει οι κατασχέσεις για εκείνους που ρύθμισαν τα χρέη τους

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΤΟΥΣ

Απίστευτο: Δεν έχουν παγώσει οι κατασχέσεις για εκείνους που ρύθμισαν τα χρέη τους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
-A+A
Μπορεί οι επικυρωμένες αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων να ξεπερνούν τις 75.000, αλλά τα προβλήματα για τους φορολογουμένους δεν έχουν τελειωμό.
Χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου, για τους οποίους αν και είχαν κινηθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης προχώρησαν σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, βρίσκονται τώρα μπροστά σε ένα ακόμα παραλογισμό της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης καθώς διαπίστωσαν πως κατασχέσεις και πλειστηριασμοί δεν «πάγωσαν».
Η ψήφιση του υποτιθέμενου ευνοϊκού νόμου 4035- τροποποιήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου- δεν απάλλαξε τους οφειλέτες από τον εφιάλτη του ΚΕΔΕ (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων). Αντί να «παγώσει» η διαδικασία της αναγκαστικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτων, από τη στιγμή που ο φορολογούμενος εντάχθηκε στην ρύθμιση με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται και εξυπηρετεί κανονικά τις δόσεις, η εφορία συνεχίζει ακάθεκτη τη δέσμευση των όποιων εισοδημάτων του οφειλέτη εντοπίζει.
Άρση της κατάσχεσης γίνεται μόνο στην περίπτωση που ο φορολογούμενος καταβάλλει το 50% της ρύθμισης, καθώς και των φόρων που εκκρεμούν μετά την 1η Οκτωβρίου.
Οφειλές που δημιουργούνται μετά την ημερομηνία αυτή μπορούν να ενταχθούν μόνο στην παλαιά ρύθμιση και να καταβληθούν σε έως 12 δόσεις.
Πάντως, το ποσό της κατάσχεσης μπορεί να περιοριστεί μετά από αιτιολογημένη απόφαση της φορολογικής διοίκησης. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υποβληθούν αιτήσεις από χιλιάδες οφειλέτες.


Πηγή: Απίστευτο: Δεν έχουν παγώσει οι κατασχέσεις για εκείνους που ρύθμισαν τα χρέη τους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/182796/apisteyto-den-ehoyn-pagosei-oi-katasheseis-gia-ekeinoys-poy-rythmisan-ta-hrei-toys#ixzz3M01zGFKa

Δεν υπάρχουν σχόλια: