Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

6 στους 10 Ελληνες έτοιμοι για δουλειά στο εξωτερικό

6 στους 10 Ελληνες έτοιμοι για δουλειά στο εξωτερικό

ellines-ergazomenoi-630.png

6 στους 10 Ελληνες έτοιμοι για δουλειά στο εξωτερικόΤο 60% των Ελλήνων εργαζόμενων δηλώνει πρόθυμο να μετακομίσει στο εξωτερικό προκειμένου να εργαστεί.
Γλείφτες των αφεντικών ή υπεράνω χρημάτων; Ο λόγος για τους Ελληνες εργαζόμενους, οι οποίοι σύμφωνα με τα συμπεράσματα της παγκόσμιας έρευνας «Αποκωδικοποιώντας το Παγκόσμιο Ταλέντο» που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, θεωρούν ότι οι σημαντικότεροι παράγοντες που τους κάνουν ευτυχισμένους στην εργασία τους είναι πρώτον, η …εκτίμηση του εργοδότη και δεύτερον, η οικονομική σταθερότητα της εταιρείας τους. Αντίθετα ο καλός μισθός έρχεται …τελευταίος στη λίστα των 10 σημαντικότερων κινήτρων.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις εταιρείες The Boston Consulting Group και The Network σε δείγμα μεγαλύτερο των 200 χιλιάδων ατόμων από 180 χώρες του κόσμου. Στην Ελλάδα την ευθύνη της έρευνας είχε η skywalker.gr και συμμετείχαν 1.235 άτομα.
Μεταξύ άλλων, η έρευνα έδειξε ότι στην Ελλάδα των μνημονίων και της μαζικής ανεργίας το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε πρόθυμο να μετακομίσει στο εξωτερικό προκειμένου να εργαστεί. Βασικές αιτίες της επιθυμίας για μετανάστευση, η οικονομική αβεβαιότητα στην πατρίδα και στη συνέχεια οι καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας και το καλύτερο βιοτικό επίπεδο.
Ενδιαφέρον συμπέρασμα της έρευνας είναι επίσης το ότι οι νέοι μας δεν θέλουν να φύγουν από τη χώρα. Προτιμούν να βρουν εργασία εδώ σε υψηλότερο ποσοστό από το αντίστοιχο των νέων άλλων χωρών. Οι τρεις πρώτες χώρες στις οποίες θα επέλεγαν να μεταναστεύσουν οι Ελληνες προκειμένου να εργαστούν είναι κατά σειρά η Βρετανία (15%), η Ελβετία (13%) και οι ΗΠΑ (12%).
Ακολουθούν οι Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος και Μεξικό.
Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι υπάρχουν ακόμη λαοί που θα ήθελαν να εργαστούν στην Ελλάδα της κρίσης. Μεταξύ των δέκα πρώτων είναι μάλιστα και εργαζόμενοι από τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης: οι Φινλανδοί (3η θέση), οι Γάλλοι (5η θέση) και οι Ολλανδοί (7η θέση). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: