Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε επιπλέον 999 δικαιούχους

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε επιπλέον 999 δικαιούχους

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σε επιπλέον 999 δικαιούχους αναμένεται να καταβληθεί σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος. Παράλληλα συνεχίζεται η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί.

Να σημειωθεί ότι την παραμονή των Χριστουγέννων πληρώθηκαν άλλοι 1.350 δικαιούχοι, μετά την έγκριση των σχετικών αιτήσεων από τους 13 δήμους που συμμετέχουν πιλοτικά στο πρόγραμμα. Ολες οι παραπάνω περιπτώσεις που πραγματοποιήθηκε η πρώτη καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αφορούν αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός του περασμένου Νοεμβρίου.

Συνολικά, το υπουργείο Εργασίας έχει αποστείλει περίπου 12.000 περιπτώσεις δικαιούχων στους δήμους για επανέλεγχο. Οι υπόλοιποι 9.650 δικαιούχοι θα ελεγχθούν σταδιακά εντός του Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι συνολικά, έως τις 19 Δεκεμβρίου, είχαν προκύψει περίπου 23.000 δικαιούχοι που αντιστοιχούν σε περίπου 33.000 ωφελούμενους. Επισημαίνεται ότι το εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα καταβάλλεται μετά την επικύρωσή του από την Κοινωνική Υπηρεσία του οικείου δήμου, η οποία είναι και αρμόδια για την παροχή πληροφοριών προς τους πολίτες.

Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας ήδη έχει προβλεφθεί η συγκρότηση ομάδας διοίκησης έργου που θα προετοιμάσει την καθολική εφαρμογή του μέτρου «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» σε όλη τη χώρα, εντός του 2015, μελετώντας την πιλοτική εφαρμογή, τα τυχόν προβλήματα που έχουν προκύψει, αλλά και αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν για την ομαλή εφαρμογή του.
Έντυπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: