Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Καμία παράταση στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9

Εκπνέει στις 19 Δεκεμβρίου

Καμία παράταση στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9

Καμία παράταση στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9
Στην αποσαφήνιση ότι μετά την 19η Δεκεμβρίου δεν θα υπάρξει παράταση της υποβολής αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 της περιόδου 2011-2013 (χωρίς πρόστιμα) προχώρησαν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
 Μετά από συναντήσεις της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών με ανώτατα στελέχη της ΓΓΔΕ ξεκαθαρίσθηκε πως η παράταση της προθεσμίας υποβολής διορθωτικών Ε9 για τις χρήσεις 2011-2013 χωρίς πρόστιμο δεν είναι εφικτή.
Σύμφωνα με τα στελέχη της ΓΓΔΕ δεν πρόκειται να δοθεί παράταση πέραν της 19ης Δεκεμβρίου καθώς πρέπει να οριστικοποιηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για την 01/01/2014 μέχρι 31/12/2014. Η παράταση δεν είναι εφικτή και για το λόγο ότι λογιστές και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών δεν θα εργασθούν αρκετές από τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι τις 31 .
Στη βάση αυτή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών προέτρεψε τα μέλη της να αξιολογήσουν τις προτεραιότητές τους και να εστιάσουν στην υποβολή έως τις 19 Δεκεμβρίου των δηλώσεων Ε9 που μειώνουν το ποσό του ΕΝΦΙΑ.
Εξάλλου, και νέα ευτράπελα έχουν προκύψει με τον ΕΝΦΙΑ και το συμψηφισμό φορολογικών υποχρεώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών πάγωσε κρατικές επιχορηγήσεις κοινωφελών και προνοιακών ιδρυμάτων, λόγω λανθασμένου τρόπου υπολογισμού του φόρου.
Συγκεκριμένα, συμψήφισε τις βεβαιωμένες οφειλές από τον ΕΝΦΙΑ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με τα ποσά των επιχορηγήσεων που οφείλει να καταβάλει στο ιδρύμα. Πλέον, ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό είναι να υποβληθεί από το ίδρυμα τροποποιητική δήλωση Ε9 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, προκειμένου να γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.
Θ.Κ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: