Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Δεν θα δοθεί παράταση για τις τροποποιητικές του Ε9 - Με πρόστιμο από το Σάββατο οι διορθώσεις

Δεν θα δοθεί παράταση για τις τροποποιητικές του Ε9 - Με πρόστιμο από το Σάββατο οι διορθώσεις

Δεν σκοπεύει να δώσει παράταση για την υποβολή αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 της περιόδου 2011-2013 (χωρίς πρόστιμα) η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, πέραν της καταληκτικής διορίας της 19ης Δεκεμβρίου.
Ανώτατα στελέχη της ΓΓΔΕ ξεκαθάρισαν στην διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση γιατι η νεα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ πρέπει να να γίνει πριν απο τα Χριστούγεννα καθώς οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών δεν θα εργασθούν αρκετές από τις υπόλοιπες ημέρες μέχρι το τελος του χρόνου. Βέβαια στις περισσότερες περιπτωσεις τα νεα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ βγαίνουν αυτόματα με την τροποποίηση του εντύπου Ε9. Ταλαιπωρία υφίστανται όσοι εχουν μείωση φόρου μεγαλύτερη απο 300 ευρώ καθώς θα πρέπει να προσκομίσουν δικαιολογητικά στην εφορία για να εξηγήσουν τους λογούς για τους οποίους την δικαιούνται.
Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις:
-Η υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης Ε9, για το έτος 2010, επιβαρύνεται με αυτοτελές πρόστιμο 120 ευρώ, το οποίο κατόπιν συμβιβασμού με τον προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., μπορεί να μειωθεί στα 40 ευρώ.
-Η υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης Ε9, για τα έτη 2011, 2012 και 2013, δεν συνεπάγεται την επιβολή αυτοτελούς προστίμου, εφόσον το αποτέλεσμα της δήλωσης είναι χρεωστικό ή μηδενικό.
-Η υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 για το έτος 2014 δεν επισύρει κανένα πρόστιμο και κανένα πρόσθετο φόρο.


Πηγή: Δεν θα δοθεί παράταση για τις τροποποιητικές του Ε9 - Με πρόστιμο από το Σάββατο οι διορθώσεις | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/78346/den-tha-dothei-paratasi-gia-tis-tropopoiitikes-toy-e9-me-prostimo-apo-savvato-oi#ixzz3M9OYk8ei

Δεν υπάρχουν σχόλια: