Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Κατά των all inclusive ξενοδοχείων

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Κατά των all inclusive ξενοδοχείων

Η δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού που θα εμπλακεί στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών τουριστικών προγραμμάτων, η άρση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων τουριστικών ακινήτων, αλλά και η εξέταση της περίπτωσης δημιουργίας δημόσιου εθνικού αερομεταφορέα και δημόσιου φορέα παροχής ακτοπλοϊκών υπηρεσιών περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, που παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.
Τάχθηκε κατά της επέκτασης του μοντέλου των all inclusive ξενοδοχείων, ενώ υποστήριξε ότι «η δημόσια τράπεζα ειδικού σκοπού για τον πρωτογενή τομέα που θα ιδρύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπλακεί, ως χρηματοδότης της αγοράς, στον εφοδιασμό των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής, κατά προτεραιότητα, με τοπικά προϊόντα».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, περιλαμβάνει:
  • Την άρση της εφαρμογής του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων τουριστικών ακινήτων, με τον κ. Τσίπρα να δηλώνει ότι θα επανεξεταστούν οι συμβάσεις παραχώρησης των δημοσίων εκτάσεων που συνήφθησαν τα τελευταία χρόνια.
  • Τη στήριξη της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας.
  • Την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.
Σε αντίστοιχο μήκος κινήθηκε και η ομιλία του Μιχάλη Κριτσωτάκη, υπεύθυνου του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στον τομέα των υποδομών, σημειώνοντας ότι στα πλάνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ίδρυση δημόσιου - κοινωνικού φορέα παροχής ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, όπως και η εξέταση των μεσομακροπρόθεσμων δυνατοτήτων ύπαρξης δημόσιου εθνικού αερομεταφορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: