Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Οι …κυβερνητικοί μάγοι με τα «δώρα»: Φόρος μηδέν στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Οι …κυβερνητικοί μάγοι με τα «δώρα»: Φόρος μηδέν στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οι …κυβερνητικοί μάγοι με τα «δώρα»: Φόρος μηδέν στις μεταβιβάσεις ακινήτων
Αν αυτή τη στιγμή ετοιμάζεστε να βάλετε την υπογραφή σας σε συμβόλαιο πώλησης ακινήτου, αφήστε αμέσως τα μολύβια κάτω. Λίγες ημέρες αφού εκδόθηκε η απόφαση Σαββαίδου με την οποία γινόταν γνωστό σε όλους με ποιον ακριβώς τρόπο θα επιβάλλεται ο φόρος υπεραξίας ακινήτων, αφού η γενική γραμματέας μας ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που μεταβιβάσουμε περισσότερα από τρία ακίνητα σε δύο χρόνια θα θεωρούμαστε επαγγελματίες και θα πληρώνουμε φόρο με συντελεστή 26%, αφού επί μήνες έγινε ο κακός χαμός για το αν ο φόρος υπεραξίας θα επιβάλλεται επί των πραγματικών ή των αντικειμενικών αξιών, έρχεται το υπουργείο Οικονομικών για να ανακοινώσει ότι ο φόρος …παγώνει.
Γράφει:  

Ούτε οι συμβολαιογράφοι δεν γνώριζαν το απρόσμενο δώρο αφού μόλις προ ημερών γινόντουσαν συζητήσεις με το ΥΠΟΙΚ για την επιβολή του φόρου. Κι όμως, οι «160» της πρώτης προεδρικής κάλπης –ίσως και οι καταγγελίες Χαϊκάλη, φαίνεται ότι έδρασαν καταλυτικά. Ουδείς στο κυβερνητικό στρατόπεδο φαίνεται πλέον ότι πιστεύει στο αποτέλεσμα της 29ης Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα ο κυβερνητικός μηχανισμός να τίθεται σε κατάσταση προεκλογικής ετοιμότητας. Τι κάνει μια κυβέρνηση λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές; Παροχές. Μια λοιπόν από αυτές έρχεται στη Βουλή με νομοθετική ρύθμιση τη Δευτέρα: θα είναι το πάγωμα του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων για δύο χρόνια δηλαδή μέχρι και το τέλος του 2016.
Ιδού και η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
«Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, προβλέπεται η αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.
Η ρύθμιση αποβλέπει στην τόνωση της αγοράς ακινήτων και θα δώσει αποφασιστική ώθηση για την περαιτέρω ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση προς την ίδια κατεύθυνση, όπως η δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3%».

Δεν υπάρχουν σχόλια: