Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μεγάλες αποκλίσεις στο χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Μεγάλες αποκλίσεις στο χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων

aerodromio.jpg

Ελικοφόρο αεροσκάφος σε περιφερειακό αεροδρόμιοΣε επιστολή του Γκίκα Χαρδούβελη προς την Τρόικα ουσιαστικά πιστοποιείται ότι το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων προχωρά με μεγάλες αποκλίσεις | EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Με το «χαρτί» της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων εμφανίστηκε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στο διήμερο συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Π. Μπουχώρης ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τις έως τώρα αποκρατικοποιήσεις ανέρχονται στα 7,7 δισ. ευρώ και ο στόχος είναι να διαμορφωθούν στα 9,6 δισ. ώς το τέλος του 2016. Προφανώς υπολογίζει τα ποσά που περιλαμβάνονται στις συμφωνίες και προβλέπεται να καταβληθούν σε βάθος χρόνου, που φθάνει τη δεκαπενταετία. Σε κάθε περίπτωση όμως ο στόχος είναι ανέφικτος με τα έως τώρα δεδομένα.
Στην πραγματικότητα, που πιστοποιείται και από την επιστολή του Γκίκα Χαρδούβελη προς την τρόικα, το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων προχωρά με μεγάλες αποκλίσεις. Σημαντικά προγράμματα που είχαν προγραμματιστεί για το 2013 αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο.
Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι οι διαγωνισμοί για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, που προγραμματίζονται για την άνοιξη.
Εχουν μετατεθεί για τον Φεβρουάριο οι ημερομηνίες υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τις δύο εταιρείες του ομίλου του ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ, ενώ η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την Εγνατία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στο τέλος Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: