Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Επίδοση προστίμων και στην... εντατική - Ολη η εγκύκλιος Πώς θα κοινοποιεί η εφορία τα ειδοποιητήρια καταβολής των οφειλών

Επίδοση προστίμων και στην... εντατική - Ολη η εγκύκλιος

Πώς θα κοινοποιεί η εφορία τα ειδοποιητήρια καταβολής των οφειλών
Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 11:36
 
UPD:12:16
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros
Η σχετικό εγκύκλιος περιγράφει όλες τις εναλλακτικές λύσεις κοινοποίησης που έχει στα χέρια της η εφορία με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία επίδοσης των ειδοποιητηρίων καταβολής φόρων και οφειλών στην εφορία εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Η σχετική εγκύκλιος περιγράφει όλες τις εναλλακτικές λύσεις κοινοποίησης που έχει στα χέρια της η εφορία με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
Η πρώτη λύση, σύμφωνα με την εγκύκλιο, είναι η ηλεκτρονική επίδοση μέσω email.
Πώς θα κοινοποιεί η εφορία τα ειδοποιητήρια καταβολής των οφειλών
Πώς θα κοινοποιεί η εφορία τα ειδοποιητήρια καταβολής των οφειλών – όλη η εγκύκλιος.
Η δεύτερη λύση είναι η αποστολή με συστημένη επιστολή στην τελευταία δηλωθείσα ταχυδρομικής διεύθυνσης ή επαγγελματικής εγκατάστασης και η 3η λύση είναι με επίδοση μέσα από τη διαδικασία που περιγράφει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας δηλαδή με δικαστικό επιμελητή. Η εγκύκλιος περιγράφει κάθε πιθανότητα. Δηλαδή τι γίνεται αν δεν υπάρχει email του οφειλέτη, τι γίνεται σε περίπτωση που απουσιάζει από την κατοικία του ή σε περίπτωση που νοσηλεύεται ή έχει φυλακιστεί. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η επίδοση μπορεί να γίνει σε συγγενείς ακόμη και σε... υπηρέτες που μένουν στο ίδιο σπίτι ενώ σε περίπτωση φυλάκισης αρμόδιος να παραλάβει είναι ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος.
Ολόκληρη την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: