Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

«Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» από την Περιφέρεια Αττικής

«Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» από την Περιφέρεια Αττικής

dourou-22.jpg

«Διαβεβαιώσεις» εν αμαρτίαιςΗ Περιφέρεια Αττικής έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό της ένα ποσό ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του εξαπλασιασμού των δαπανών για κοινωνικές ανάγκες | PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Με το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους» η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη δαπάνη επανασύνδεσης σε όσους πολίτες έχει ήδη ή πρόκειται άμεσα να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι πολίτες και τα νοικοκυριά, στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, αφού προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, μπορούν να καταθέτουν στην Περιφέρεια Αττικής τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στη συνέχεια η Περιφέρεια θα αναλαμβάνει να επιδοτήσει την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος πληρώνοντας στον πάροχο την πρώτη δόση της ρύθμισης.
Το μέγιστο ποσό που αναλαμβάνει να καλύψει η Περιφέρεια είναι τα 360 ευρώ, ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί, αρχικά για μία φορά, από την έναρξη του προγράμματος ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το να έχει εκδοθεί από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας εντολή διακοπής παροχής.
Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος η περιφερειακή αρχή έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό της ένα ποσό ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του εξαπλασιασμού των δαπανών για κοινωνικές ανάγκες.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
1. Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.
2. Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
3. Εντολή διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
4. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ή του/της συζύγου του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: