Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Αύριο η απόφαση αν θα δοθεί παράταση για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας

Αύριο η απόφαση αν θα δοθεί παράταση για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας

Στην…παράταση θα κριθεί και πάλι αν θα δοθεί από το ΥΠΟΙΚ παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.Μόνο τη Δευτέρα πλήρωσαν 700 χιλιάδες ιδιοκτήτες.
aurio-i-apofasi-an-tha-dothei-paratasi-gia-tin-plirwmi-telwn-kukloforias
Στην…παράταση θα κριθεί και πάλι αν θα δοθεί από το ΥΠΟΙΚ  παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.Μόνο τη Δευτέρα πλήρωσαν τέλη 700 χιλιάδες ιδιοκτήτες. Απομένουν 1,2 εκατ. 
Πότε θα αποφασιστεί η παράταση
Θεατές του ίδιου έργου με πέρυσι αναμένεται να γίνουν οι οδηγοί που άφησαν για τις τελευταίες ημέρες του έτους σε εκκρεμότητα την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. 
Το υπουργείο Οικονομικών θα περιμένει μέχρι και αύριο το μεσημέρι να διαπιστώσει τον συνολικό αριθμό των πληρωμών προκειμένου να δώσει περιθώριο ολίγων ημερών για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας.
Και σήμερα, στις τράπεζες επικρατούσε το αδιαχώρητο καθώς σε εκκρεμότητα έχει μείνει η πληρωμή των τελών για περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια οχήματα.
Ωστόσο, επειδή χθες πληρώθηκαν μέσα σε μια ημέρα περισσότερα από 700.000 τέλη, στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Θα περιμένουν βέβαια και την αυριανή ημέρα προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.
Πάντως, μέχρι στιγμής, οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας έχουν ξεπεράσει τα 800 εκατομμύρια ευρώ.
Υπολείπονται ακόμη 200 εκατ ευρώ προκειμένου να επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος που έχει αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό.
 Τριάντα καταστήματα των ΕΛΤΑ στην Αττική και 29 στην περιφέρεια θα λειτουργήσουν ως τις 20:30 σήμερα και μέχρι τις 18:00 αύριο  
Εκτός από τις τράπεζες και το e-banking, δυνατότητα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας υπάρχει και στα ΕΛΤΑ.
Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τριάντα καταστήματα στην Αττική και 29 στην περιφέρεια θα λειτουργήσουν:
1.     Σήμερα έως και τις 20:30 το βράδυ και
2.     Αύριο Τετάρτη έως και τις 18:00 το απόγευμα.
Στα ταχυδρομεία εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληρώσουν και τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τον φόρο εισοδήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: