Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Αντίστροφη μέτρηση για τα τέλη κυκλοφορίας

Αντίστροφη μέτρηση για τα τέλη κυκλοφορίας

efories ofeiletes.jpg

Οι φορολογούμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, όπως τηλεφωνική και ηλεκτρονική τραπεζική, εφαρμογές κινητών, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.
Την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έτους 2015, μέχρι την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου, υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες οχημάτων, προκειμένου να μην καταστεί εκπρόθεσμη η καταβολή τους και κινδυνεύσουν με τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
Οι φορολογούμενοι, πέραν του καθιερωμένου τρόπου καταβολής των τελών κυκλοφορίας στα ταμεία των τραπεζών, μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλους διαθέσιμους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, όπως τηλεφωνική και ηλεκτρονική τραπεζική, εφαρμογές κινητών, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.
Για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας οι κάτοχοι μπορούν να εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο πληρωμής και ακολούθως να εξοφλούν τα τέλη σε τράπεζες, ταχυδρομεία ή μέσω άλλων διαθέσιμων εναλλακτικών τρόπων. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη χωρίς το σχετικό ειδοποιητήριο στις τράπεζες, δίνοντας μόνο τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους.
Αρκετές τράπεζες παρέχουν και τη δυνατότητα μέσω web-banking της εύρεσης του κωδικού πληρωμής, ο οποίος συμπληρώνεται αυτόματα στα ανάλογα πεδία κατά την πληρωμή. Ο κάτοχος του λογαριασμού πρέπει να γνωρίζει μόνο τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: