Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

CNBC: Ο κίνδυνος επιστρέφει στην Ευρωζώνη

CNBC: Ο κίνδυνος επιστρέφει στην Ευρωζώνη

Πρώτη καταχώρηση: 16/12/2014 - 15:15
Τελευταία δημοσίευση: 16/12/2014 15:15Οικονομία
CNBC: Ο κίνδυνος επιστρέφει στην Ευρωζώνη
Ο πολιτικός κίνδυνος θα προβάλει και πάλι στην Ευρωζώνη το επόμενο έτος, αναφέρει δημοσίευμα του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού CNBC με τίτλο: «Ο παράγων κίνδυνος επιστρέφει για να κατατρέξει την Ευρωζώνη».
«Εκλογές θα γίνουν στη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία (ίσως ακόμη και στην Ιταλία) και μετά από τις ευρωεκλογές του Μαΐου υπάρχει ένας πραγματικός φόβος ότι τα λαϊκιστικά κόμματα μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο», σημειώνει το CNBC.
Μία εκδήλωση του φόβου αυτού οδήγησε στη μεγάλη πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου την περασμένη εβδομάδα μετά την επίσπευση της προεδρικής εκλογής από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προσθέτει το δημοσίευμα.
«Ο φόβος ενισχύεται από την αδήριτη ανάγκη που έχει η Ευρωζώνη για πρόσθετα μέτρα νομισματικής στήριξης και την ανησυχία ότι μπορεί να είναι δυσκολότερο για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να παρέμβει με αγορές ομολόγων, εάν επανεμφανισθούν η πολιτική αστάθεια και οι ανησυχίες για το χρέος στην περιφέρεια», τονίζει το δημοσίευμα.
Η συντάκτρια του άρθρου Τζούλια Τσάτερλι θεωρεί ότι δεν πρέπει να αναμένεται μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνοντας ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι Έλληνες ψηφοφόροι θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, παρά το ότι είδαν τη χώρα τους να βυθίζεται σε ύφεση».

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: