Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Με... εξηγήσεις και δεσμεύσεις έφτασε τα ξημερώματα το e-mail των δανειστών

Με... εξηγήσεις και δεσμεύσεις έφτασε τα ξημερώματα το e-mail των δανειστών

troika-630.jpg

Παραμένει «ανοιχτή» η ημερομηνία επιστροφής των δανειστών στην Αθήνα.H τρόικα αφήνει ανοικτή την ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα μετά τις ενστάσεις που εξακολουθεί να έχει το ΔΝΤ και τις οποίες ανέπτυξε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τα άλλα δύο μέρη, Ε.Ε. και ΕΚΤ.
Δεν έφερε αποτελέσματα η χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς στο απαντητικό e-mail των δανειστών, που έφτασε τα ξημερώματα της Τετάρτης, ζητούνται νέες διευκρινίσεις για το δημοσιονομικό κενό και ρητές δεσμεύσεις για άλλα διαρθρωτικά μέτρα.
Το χάσμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις επιβεβαιώνεται και από τη «σιγήν ιχθύος» που τηρούν οι δανειστές για το αν και πότε σκοπεύουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Ούτως ή άλλως, ο χρόνος που απομένει δεν επιτρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση έως τη Δευτέρα, οπότε και θα συζητηθεί η ελληνική υπόθεση στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.
Πηγές από τις Βρυξέλλες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι επικεφαλής των δανειστών να έρθουν στην Αθήνα το Σάββατο, ωστόσο το ΔΝΤ εξακολουθεί να κρατά αδιάλλακτη και σκληρή στάση, με τον Αντώνη Σαμαρά να εκτιμά ότι «μας ψήνει το ψάρι στα χείλη».
Άλλωστε, το πολυσέλιδο έγγραφο των 48 σελίδων που απέστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα αποκαλύπτει τον ενισχυμένο ρόλο που θα έχει το ΔΝΤ στην προληπτική γραμμή στήριξης, που θα συνεχίσει να «κόβει» και να «ράβει» για τα μέτρα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η πέμπτη διαπραγμάτευση, που κατά την κυβέρνηση θα οδηγούσε στο τέλος των μνημονίων και στη μετάβαση σε μια νέα φάση, είναι και επισήμως σε αδιέξοδο, με την κυβέρνηση να μη διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: