Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Τι ισχύει πλέον για τη φορολογία μετοχών, εταιρικών ομολόγων και ιδιοκτήτες του 0,50%

Τι ισχύει πλέον για τη φορολογία μετοχών, εταιρικών ομολόγων και ιδιοκτήτες του 0,50%

Ο ορυμαγδός των πρόωρων εκλογών έχει καλύψει την σημαντική κατάκτηση για τους επενδυτές, από την ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (κα. Β. Λαζαράκου) σχετικά με την κατάργηση της διάταξης της έννοιας του επαγγελματία επενδυτή. Η Επιτροπή κατάφερε να καταργήσει την παράλογη διάταξης για επαγγελματία επενδυτή ( 3 συναλλαγές κτλ ) και το επιχείρημα της ελληνικής πλευράς ήταν ότι, στην Ελλάδα – αντίθετα με το εξωτερικό – επενδυτικές υπηρεσίες παρέχουν οι εταιρείες και όχι τα φυσικά πρόσωπα, όπως συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού.
Τι ισχύει πλέον όμως;
Ι) Οι επενδυτές θα μπορούν να συμψηφίζουν τις ζημίες με  τα κέρδη, είτε αυτό αφορά τις μετοχές, είτε τα παράγωγα. Συγκεκριμένα, πλέον, η ζημία από μεταβίβαση παράγωγων χρηματοοικονομικών μέσων θα συμψηφίζεται με μελλοντικά (επόμενης πενταετίας) κέρδη υπεραξίας από όλα τα είδη τίτλων (μέχρι σήμερα μπορούσε να συμψηφιστεί μόνο με κέρδη υπεραξίας της ίδιας κατηγορίας τίτλων).
ΙΙ) Η φορολογία της υπεραξίας κατά 15% αφορά τους επενδυτές που κατέχουν πάνω από το 0,50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
ΙΙΙ ) Με φορολογία 15% θα επιβαρύνονται οι συναλλαγές σε ομόλογα ( μη κρατικά ), ήτοι εταιρικά ομόλογα και ξένα  ομόλογα.  
ΔΗ.ΠΑΦ.


Πηγή: Τι ισχύει πλέον για τη φορολογία μετοχών, εταιρικών ομολόγων και ιδιοκτήτες του 0,50% | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/80662/ti-ishyei-pleon-gia-ti-forologia-metohon-etairikon-omologon-kai-idioktites-toy-050#ixzz3OEBAfsvh

Δεν υπάρχουν σχόλια: