Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 130 χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. κατέθεσαν πινακίδες

130 χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. κατέθεσαν πινακίδες

pinakides-630.jpg

Λήγουν οι προθεσμίες για τέλη κυκλοφορίας, πινακίδες, 4η δόση ΕΝΦΙΑ και διορθώσεις στο Ε9Το υπουργείο Οικονομικών είχε προβλέψει απώλειες εσόδων περίπου 44 εκατ. ευρώ λόγω της κατάθεσης πινακίδων | ΕUROKINISSI
Στα επίπεδα του 2013 κινήθηκε ο αριθμός των ιδιοκτητών Ι.Χ. που κατέθεσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους τον περασμένο χρόνο, υπό το βάρος του κόστους συντήρησής τους (τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα, καύσιμα κλπ.).

Μέχρι τη λήξη -την περασμένη Δευτέρα- της παράτασης που δόθηκε για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την παράδοση πινακίδων, 130.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έσπευσαν στην Εφορία, εκ των οποίων μάλιστα οι 30.000 το διήμερο Παρασκευής- Δευτέρας.
Το υπουργείο Οικονομικών είχε προβλέψει απώλειες εσόδων περίπου 44 εκατ. ευρώ λόγω της κατάθεσης πινακίδων. Απ’ την άλλη μεριά, τελικώς έμεινε στα… χαρτιά το σχέδιο για τέλη κυκλοφορίας με τον… μήνα.
Η διάταξη με την οποία θα δινόταν η δυνατότητα ανάκτησης των πινακίδων, με τηνκαταβολή των τελών κυκλοφορίας για ορισμένους μήνες του έτους, δεν προωθήθηκε ποτέ στη Βουλή, όπως άλλωστε δεν προχώρησε το «πακέτο» νομοθετικών ρυθμίσεων που προέβλεπαν ότι οι υπολογισμοί των πάσης φύσεως επιβαρύνσεων για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα θα γίνονταν με βάση τις αγοραίες αξίες τους και όχι με βάση τον κυβισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: