Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πούλησαν 80 δισ. στεγαστικά σε αμερικανικά funds

Πούλησαν 80 δισ. στεγαστικά σε αμερικανικά funds

Πρώτη καταχώρηση: 28/01/2015 - 08:52
Τελευταία δημοσίευση: 08:52Οικονομία
Πούλησαν 80 δισ. στεγαστικά σε αμερικανικά funds
Ευρωπαϊκές τράπεζες και διαχειριστές κεφαλαίων πωλούν πακέτα με πολλά κόκκινα δάνεια σε μία προσπάθεια να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους που δέχθηκαν πλήγμα από την χρηματοπιστωτική κρίση.
Ευρωπαϊκές τράπεζες και διαχειριστές κεφαλαίων πούλησαν το 2014 στεγαστικά -στα οποία περιλαμβάνονται και κόκκινα δάνεια- ονομαστικής αξίας 80,6 δισ. ευρώ σύμφωνα με την Cushman & Wakefield Inc.
Πρόκειται για ποσό που δεν έχει προηγούμενο αφού είναι αυξημένο κατά 26 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το 2013 και το 2012.
Η αύξηση των πωλήσεων αυτών καταγράφηκε καθώς αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια όπως Cerberus και η Lone Star Funds αναζητούσαν να αγοράσουν στοιχεία ενεργητικού ευρωπαϊκών τραπεζών ανέφερε επισήμως η Cushman & Wakefiled που δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων.
Οι συναλλαγές αυτές αναμένεται να φθάσουν φέτος τα 60-70 δισ. ευρώ σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο μεγάλος όγκος των πωλήσεων δείχνει την πλήρη έκταση των κόκκινων δανείων που είχαν οι τράπεζες από το ξέσπασμα της κρίσης είπε ο Φεντερίκο Μοντέρο, επικεφαλής πωλήσεων στεγαστικών δανείων της Cushman & Wakefield στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι η αγορά των στεγαστικών δανείων ευρωπαϊκών τραπεζών από αμερικανικές επενδυτικές εταιρίες δείχνει ότι οι τελευταίες αναζητούν ευκαιρίες στην Ευρώπη.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: