Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

«Ο Ρεν θέλει να μειώσει το ελληνικό βάρος χρέους»

«Ο Ρεν θέλει να μειώσει το ελληνικό βάρος χρέους»

Πρώτη καταχώρηση: 04/01/2015 - 12:42
Τελευταία δημοσίευση: 13:42Οικονομία
«Ο Ρεν θέλει να μειώσει το ελληνικό βάρος χρέους»
«Περαιτέρω παραχωρήσεις» των εταίρων της ΕΕ έναντι της Αθήνας αναμένει ο Φινλανδός ευρωβουλευτής και πρώην επίτροπος για Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, αναφερόμενος σε χθεσινό δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», όπου γινόταν λόγος για αλλαγή στάσης του Βερολίνου σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το οποίο εμφανιζόταν πλέον ως αντιμετωπίσιμο.
«Ο Ρεν θέλει να μειώσει το ελληνικό βάρος χρέους», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται: «Η Άγκελα Μέρκελ δεν θέλει πλέον να κρατήσει την Ελλάδα με κάθε κόστος στην Ευρωζώνη. Ο Όλι Ρεν, αντιθέτως, περιμένει, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, περαιτέρω παραχωρήσεις των εταίρων της ΕΕ έναντι της Αθήνας».
«Ο Όλι Ρεν αντιμετωπίζει μια πιθανή εκλογική νίκη της ριζοσπαστικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα με ψυχραιμία», σημειώνει το περιοδικό. «Μου φαίνεται υπερβολικό το ότι κάποιοι ζωγραφίζουν αρνητικά σενάρια. Κάθε πιθανή αναταραχή την οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει η Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να ταρακουνήσει την Ευρωζώνη τόσο όπως το 2010 ή το 2012», δηλώνει ο κ. Ρεν στο Spiegel. Ο αντιπολιτευτικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ είναι μια εκκλησία με πολλά ρεύματα, συνεχίζει ο κ. Ρεν και προσθέτει ότι «θα είναι δύσκολο να κρατηθεί ενωμένη αυτή η συμμαχία». Και για αυτό, όπως λέει, θα χρειαστούν παραχωρήσεις από τις Βρυξέλλες. Ένα «κούρεμα» χρέους, όπως το ζητάει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο κ. Ρεν θεωρεί ότι μπορεί να αποφευχθεί. Οι εταίροι της ΕΕ θα έπρεπε όμως να βοηθήσουν την Ελλάδα μειώνοντας το ελληνικό βάρος χρέους, επισημαίνει. «Αυτό μπορούμε όμως να το πετύχουμε και με την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων», καταλήγει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:

Τα ανοιχτά μέτωπα της νέας κυβέρνησης

Ανοίγει λίστα για τη ρύθμιση των δανείων

Το νέο κόλπο... της φοροδιαφυγής

Δεν υπάρχουν σχόλια: