Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

«Δεν θέλουμε την επόμενη δόση, αλλά να ξανασκεφτούμε όλο το πρόγραμμα»

«Δεν θέλουμε την επόμενη δόση, αλλά να ξανασκεφτούμε όλο το πρόγραμμα»

Τον άξονα στον οποίο θα κινηθεί η πολιτική του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στους New York Times.
Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και η λιτότητα συμβάλλει σε έναν «εικονικό πνιγμό, όπου το κεφάλι μας κρατείται διαρκώς κάτω από το νερό».
«Σκοπός μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου», υποστήριξε, τονίζοντας πως «θέλουμε να καθίσουμε και να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών σχετικά με την επόμενη δόση του μνημονίου, των 7 δισ. ευρώ. 
Ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πως η Ελλάδα επιθυμεί να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της, ωστόσο δεν επιδιώκει να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί τους, σημειώνοντας πως η νέα κυβέρνηση αναζητά «ένα σχέδιο που θα ελαχιστοποιήσει το κόστος της δανειακής σύμβασης για την χώρα μας και θα της δώσει την ευκαιρία να αναπνεύσει και πάλι μετά τις πολιτικές των τελευταίων ετών που δημιούργησαν τεράστια κοινωνική διαφθορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: