Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Το «έγκλημα» του να θες να στηρίξεις τους αδύναμους

Το «έγκλημα» του να θες να στηρίξεις τους αδύναμους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Το «έγκλημα» του να θες να στηρίξεις τους αδύναμους
Η Ευρώπη (της αλληλεγγύης των λαών;) δεν θέλει να ακούει για μέτρα υπέρ των αδυνάτων και θα μας σπρώξει εκτός της Ευρωζώνης. Οι αγορές δεν θα μας δανείσουν δεκάρα τσακιστή αν τολμήσουμε να μην εκπληρώσουμε την επόμενη τριετία (τουλάχιστον) τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα μαμούθ. Αν η Βουλή δεν ψηφίσει και τα υπόλοιπα μέτρα του μνημονίου δεν θα πάρουμε τις δόσεις και η ρευστότητα στη χώρα θα εξαντληθεί.
Γράφει:  

Με λίγα λόγια, αν επιχειρήσουμε να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν την περισσότερη ανάγκη, θα καταστραφούμε όλοι μαζί διότι λεφτά θα υπάρχουν μόνο αν μας τα δανείσουν οι ξένοι.
Σε αυτές τις γραμμές συνοψίζεται η ρητορική της κυβέρνησης απέναντι στα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Η όποια συζήτηση επιχειρεί να ανοίξει η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ περί ανθρωπιστικής κρίσης πέφτει πάνω στο επιχείρημα ότι «αυτά οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν θέλουν ούτε να τα ακούνε».
Και γεννάται βεβαίως το ερώτημα. Τι ακριβώς δεν θέλουν να ακούνε; Ότι σε μια χώρα της Ευρωζώνης η ύφεση έχει αφήσει περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες να επιβιώνουν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα; Ότι επί τέσσερα συναπτά έτη οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις λες και βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου; Ότι το 75% των ανέργων έχουν «βαφτιστεί» μακροχρόνιοι επειδή δεν μπορούν να βρουν δουλειά για περισσότερο από έναν χρόνο; Ότι ο μη οικονομικά ενεργός πληθυσμός της χώρας ξεπερνά κατά ένα ολόκληρο εκατομμύριο τον οικονομικά ενεργό; Ότι ο δείκτης των γεννήσεων έχει υποχωρήσει στο 1,3 όταν για να αναπληρωθεί μια γενιά σε χώρα του δυτικού κόσμου ο αντίστοιχος δείκτης πρέπει να είναι τουλάχιστον στο 2,1;
Αυτά δεν θέλει να ακούσει η Ευρώπη της αλληλεγγύης; Και τι θέλει ακριβώς; Να συνεχίσουμε να παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα δισεκατομμυρίων ευρώ αδιαφορώντας αν εκατομμύρια πολίτες βυθίζονται σε ολοένα και χειρότερη κατάσταση; Και για πόσο καιρό να το κάνουμε αυτό; Οι χώρες δεν ευημερούν αν η πλειοψηφία των πολιτών δυστυχεί. Και οι αριθμοί δείχνουν ακριβώς αυτό. Όποιος δεν το πιστεύει, το μόνο που έχει να κάνει είναι να διαβάσει την έκθεση για τις συνθήκες διαβίωσης που εξέδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Θα κατατοπιστεί. Είναι βέβαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: