Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΙΟΦΟΜ Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη για τα ΕΛΠ



Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σαββάτο 10 Ιανουαρίου 2015 από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.), με τη συμμετοχή του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Φορολογία και Ελεγκτική» του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου και του 12ου Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, η δωρεάν ημερίδα με θέμα: «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα - Η ενοποίηση και ο εκσυγχρονισμός των λογιστικών κανόνων». Οι συμμετέχοντες (λογιστές – φοροτεχνικοί, ορκωτοί ελεγκτές – λογιστές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υπάλληλοι υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, οικονομικοί διευθυντές, και λοιπά στελέχη επιχειρήσεων), ξεπέρασαν τους 1.100.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο The Met της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του 3ου πανελλήνιου επιστημονικού συνεδρίου του Ι.Ο.Φο.Μ. με θέμα «Σύγχρονο, απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα, κύριος πυλώνας ανάπτυξης», με αφορμή τον Ν. 4308/2014 για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν :

Κωνσταντίνος Καραμάνης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής για την υποστήριξη της εφαρμογής και την αξιολόγηση του Ν. 4308/2014 «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα».

Γιώργος Κορομηλάς, Πρόεδρος Ι.Ο.Φο.Μ., Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής για την υποστήριξη της εφαρμογής και την αξιολόγηση του Ν. 4308/2014 «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα».

Γιάννης Φίλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στέργιος Λεβέντης, Επίκουρος Καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Απόστολος Αλωνιάτης, Αντιπρόεδρος Ι.Ο.Φο.Μ., Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής για την υποστήριξη της εφαρμογής και την αξιολόγηση του Ν. 4308/2014 «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα».

Μαρίνα Τσιαουσίδου, Μέλος Δ.Σ. Ι.Ο.Φο.Μ.

Παλαιολόγος Λιάζος, Μέλος Δ.Σ. Ι.Ο.Φο.Μ.

Διονύσης Γουσέτης, Οικονομικός Διευθυντής εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Υπεύθυνος Επιστημονικής Επιτροπής Ι.Ο.Φο.Μ.

Βαγγέλης Μιχελινάκης, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Ι.Ο.Φο.Μ.

Θεμιστοκλής Κουδούνης, Partner της KSI Greece

Η ημερίδα ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των διοργανωτών κ.κ. Γιώργου Κορομηλά, Προέδρου του Ι.Ο.Φο.Μ. ο οποίος μετέφερε σύντομο χαιρετισμό του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω υποχρεώσεων στο Υπουργείο, Γιάννη Φίλου, Αναπληρωτή καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου και Στέργιου Λεβέντη, Επίκουρου καθηγητή του Ελληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου. Στο χαιρετισμό του ο κ. Κορομηλάς αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου για την παρουσία της στην ημερίδα, αναφέρθηκε στο Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών και στις πετυχημένες δράσεις του από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα. Στις εργασίες της ημερίδας παρευρέθηκαν οι κ.κ. Νίκος Γκαμπλιάς, υπεύθυνος Περιφέρειας Θεσσαλίας του Ι.Ο.Φο.Μ. και Στάθης Κουτμερίδης, υπεύθυνος Περιφερειακής Διεύθυνσης Βορείου Ελλάδας Υπουργείου Οικονομικών.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε η κ. Κατερίνα Σαββαΐδου, Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων η οποία μεταξύ των άλλων επισήμανε τα ακόλουθα :
«Για πολλά χρόνια ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα αποτελούσε η πολυπλοκότητα της φορολογικής νομοθεσίας. Ζητούμενο και αίτημα από όλους -τους φορολογούμενους, τους δικηγόρους, τους λογιστές-φοροτέχνες, τον επιχειρηματικό κόσμο και γενικότερα όσους ασχολούνταν με την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας- αποτελούσε η απλοποίησή της και ο εξορθολογισμός της.
Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες οδήγησαν στην υιοθέτηση δύο νέων Κωδίκων, του ΚΦΕ και του ΚΦΔ. Παράλληλα, καταργήθηκε ο ΚΒΣ και αντικαταστάθηκε από τον ΚΦΑΣ, ενώ τον προηγούμενο μήνα ψηφίστηκε ο νόμος για τα Λογιστικά Πρότυπα.
Με τον Ν. 4308/2014, ενοποιήθηκαν σε ενιαίο ολοκληρωμένο και λειτουργικό λογιστικό πλαίσιο οι Λογιστικοί Κανόνες της Χώρας. 
Με τον παραπάνω νόμο υιοθετήθηκαν στο ελληνικό δίκαιο τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα και ενσωματώθηκε η Οδηγία 34/20130 ενώ υιοθετήθηκαν διεθνείς πρακτικές.
Το σχετικό νομοθέτημα αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη διαδικασία ολοκλήρωσης της φορολογικής μεταρρύθμισης η οποία είχε ξεκινήσει με την κατάργηση του ΚΒΣ και την αντικατάστασή του από τον ΚΦΑΣ καθώς επίσης την υιοθέτηση ου Νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι μετά την έκδοση των Νέων Κωδίκων και ειδικότερα του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ήταν απαραίτητη η υιοθέτηση ενός νέου ενιαίου λογιστικού πλαισίου το οποίο θα αποτελέσει τη βάση του νέου φορολογικού συστήματος  της χώρας.
Με το νέο λογιστικό πλαίσιο υλοποιήθηκε η δέσμευση της Ελληνικής Πολιτείας για την απλοποίηση των λογιστικών κανόνων. Με σταθερά βήματα και συγκεκριμένα με την κατάργηση του ΚΒΣ, την αντικατάσταση του από τον ΚΦΑΣ και τελικώς την υιοθέτηση των ελληνικών λογιστικών προτύπων απλοποιήθηκαν στο σύνολο τους και οι κανόνες για τις συναλλαγές.
Η παραπάνω ενοποίηση αποτελούσε ζητούμενο της λογιστικής κοινότητας αλλά και όλης της αγοράς.
Με το νόμο προβλέφθηκε μια μόνιμη Διαρκής ομάδα εργασίας η οποία θα παρακολουθεί την εφαρμογή του νόμου και θα είναι υπεύθυνη για τη σύνταξη της  δευτερογενούς νομοθεσίας (εφαρμοστικές εγκύκλιοι κ.λπ.). Η εν λόγω ομάδα δεν αποτελείται μόνο από υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και από φορείς της αγοράς και άλλους επιστήμονες οι οποίοι με την εμπειρία τους και τις προτάσεις τους συμβάλουν όχι μόνο στην ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας αλλά και στην περαιτέρω αξιολόγηση προτάσεων και αλλαγών».

Στη συνέχεια η κ. Σαββαΐδου ευχαρίστησε από το βήμα την ομάδα εργασίας η οποία έκανε την προεργασία  για τη σύνταξη  των σχετικών εγκυκλίων και αποφάσεων την οποία ολοκλήρωσε η νέα Διαρκής Επιτροπή η οποία προβλέπεται από τον νόμο 4308/2014 τονίζοντας τα ακόλουθα :
«Με σκοπό την εφαρμογή του νόμου για τα λογιστικά πρότυπα, εκδόθηκε σειρά αποφάσεων και ερμηνευτική εγκύκλιος, ενώ αναμένεται η έκδοση και άλλων για την ολοκλήρωση της λεγόμενης δευτερογενούς νομοθεσίας.
Η ΓΓΔΕ με βάση το ρόλο της, ο οποίος έγκειται στην υλοποίηση και εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, δεν μπορεί να απέχει από το γράμμα των ψηφισθέντων νόμων, μπορεί βεβαίως χρησιμοποιώντας τις επιτρεπόμενες ερμηνευτικές μεθόδους να λαμβάνει υπόψη της την εμπορική και επιχειρηματική πρακτική και να εφαρμόζει τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της επιείκειας.
Για την εφαρμογή του νόμου για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα εκδόθηκε από την ΓΓΔΕ ερμηνευτική εγκύκλιος (ΠΟΛ 1003) για την παροχή οδηγιών.
Η νέα εγκύκλιος δεν νομοθετεί εκ νέου αλλά δίνει σαφείς οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή του νομοθετήματος αυτού.
Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων, επαγγελματικών, λογιστών κ.λπ. η εγκύκλιος περιλαμβάνει πληθώρα παραδειγμάτων όπως τον τρόπο λογιστικοποίησης της διαφοράς λογιστικής και φορολογικής βάσης».

Περαιτέρω η κ. Σαββαΐδου αναφέρθηκε στις διευκολύνσεις που παρέχονται σε πληθώρα φορολογουμένων επισημαίνοντας :
«Εκδόθηκε η απόφαση (ΠΟΛ. 1002) σχετικά με τις κατηγορίες των οντοτήτων που απαλλάσσονται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών και επίσης ότι εντός των ημερών πρόκειται να εκδοθεί Απόφαση η οποία θα απαλλάσσει ορισμένες επιχειρήσεις από την υποχρέωση σύνταξης απογραφής η οποία παρουσίαζε μεγάλη δυσκολία για αυτές.
Με την απόφαση αυτή θα ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ιστορικά ένας αριθμός επιχειρήσεων είχε απαλλαχθεί στο παρελθόν από την υποχρέωση σύνταξης απογραφής κυρίως λόγου του μεγέθους τους (μικρές επιχειρήσεις) και της πραγματικής δυσκολίας έως και αδυναμίας σύνταξης της απογραφής λόγω του είδους των εμπορευμάτων τα οποία πρέπει να απογραφούν. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται το διοικητικό κόστος προς τις επιχειρήσεις αυτές ιδιαίτερα στην σημερινή δυσκολία οικονομική συγκυρία.».

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία της στην ημερίδα η κ. Σαββαΐδου τόνισε :
«Για την ΓΓΔΕ η συνεργασία της φορολογικής διοίκησης με τους φορείς της αγοράς αποτελεί έναν από τους βασικότερους στόχους της, δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στη μείωση του διοικητικού κόστους, στην προαγωγή και τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων.
Στόχος της φορολογικής διοίκησης τα επόμενα χρόνια είναι η αλλαγή της αντίληψης των φορολογουμένων και του επιχειρηματικού κόσμου για τη φορολογική διοίκηση και βέβαια και το αντίστροφο. Ευελπιστούμε ότι θα τα καταφέρουμε μέσω κυρίως της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης μεταξύ φορολογουμένων και κράτους, καθώς και της στήριξης της επιχειρηματικότητας.
Κλείνοντας θα ήθελα άλλη μια φορά να ευχαριστήσω το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών  καθώς με τις προτάσεις του όπως αυτές προκύπτουν από τα πολύ επιτυχημένα Συνέδρια που διοργανώνει συμβάλλει στον εντοπισμό των προβλημάτων και την υποβολή προτάσεων στο Υπουργείο Οικονομικών για την επίλυσή τους.».

Ο κ. Μιχάλης Μιχαήλ, Πρόεδρος τους 12ου Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος στον χαιρετισμό του τόνισε :
«Με δεδομένη την ταχύτητα των αλλαγών στο επιχειρηματικό περιβάλλον, το λογιστικό πλαίσιο μιας χώρας πρέπει να επανεξετάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να επιτυγχάνεται ομαλή προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Πέραν των ανωτέρω με την κατάργηση του Κ.Β.Σ. από την 1.1.2013 και την κατάργηση του Κ.Φ.Α.Σ. από την 1.1.2015, νομοθετήματα τα οποία λειτουργούσαν και ως λογιστικό πλαίσιο για μια σειρά επιχειρήσεων κυρίως μικρών και πολύ μικρών, κατέστησε επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου λογιστικού πλαισίου διότι η μέχρι την 31.12.2014 διασπορά των ρυθμίσεων που αφορούν λογιστικά και φορολογικά θέματα σε διάφορα νομοθετήματα, αύξανε την πολυπλοκότητα και το κόστος εφαρμογής, μείωνε τη διαφάνεια και διευκόλυνε την ανάπτυξη παραβατικής συμπεριφοράς.».

Ο κ. Κωνσταντίνος Καραμάνης, αναπληρωτής Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της επιτροπής για την εφαρμογή των Ε.Λ.Π., ως κύριος εισηγητής της ημερίδας, έκανε μία αναλυτική παρουσίαση του νόμου 4308/2014 για τα Ελληνικά Λογιστικά πρότυπα και έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις σε πολλά σημεία του νόμου.

Στην εκτενή ομιλία του ο κ. Καραμάνης, επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι το νομοθέτημα αυτό θα πλαισιωθεί από δύο αναλυτικότατες ερμηνευτικές εγκυκλίους, η πρώτη εκ των οποίων ΠΟΛ. 1003 εκδόθηκε ήδη και αφορά την τήρηση των λογιστικών στοιχείων (άρθρα 1 έως 15 του Ν. 4308/2014) ενώ η δεύτερη που θα αφορά τα υπόλοιπα άρθρα του κανόνες λογιστικής δηλαδή, θα είναι έτοιμη περί τα τέλη Μαρτίου του 2014.

Ο πρόεδρος του  Ι.Ο.Φο.Μ  κ. Γιώργος Κορομηλάς επισήμανε ότι, ο Ν. 4308/2014 λειτουργεί συμπληρωματικά με τους νέους Κώδικες Φορολογίας Εισοδήματος και Φορολογικών Διαδικασιών και έτσι, για πρώτη φορά, όλο το κανονιστικό πλαίσιο που αφορά τη λογιστική και φορολογική λειτουργία των επιχειρήσεων  συγκεντρώνεται σε τρία νομοθετήματα, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα κράτη εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόνισε δε ότι, για τις  αλλαγές που επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία των λογιστηρίων των επιχειρήσεων, δηλαδή τα άρθρα 1 έως 15, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα δουν από την 1.1.2015 πολλές απλοποιήσεις και απαλλαγές, όπως αυτές προβλέπονται και από την Οδηγία 2013/34/ΕΕ, κάτι που θα τις απαλλάξει από μια σειρά γραφειοκρατικού περιεχομένου υποχρεώσεων. Κλείνοντας επισήμανε ότι Α
«Οι λοιπές αλλαγές που αφορούν την κατάρτιση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων, όπου και αυτές περαιτέρω απλοποιούνται και θα απασχολήσουν τις επιχειρήσεις στις αρχές του 2016, εύκολα κάποιος μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει επαρκής χρόνος προετοιμασίας, τονίζοντας ότι ο Ν. 4308/2014 αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης με σημαντικά οφέλη για το επιχειρείν συνεπώς και για τη χώρα.».    

Ο κ. Διονύσης Γουσέτης, Οικονομικός Διευθυντής εφημερίδας Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και υπεύθυνος της Επιστημονικής Επιτροπής Ι.Ο.Φο.Μ. στην ομιλία του επισήμανε ότι «βρισκόμαστε στην αρχή μιας ιστορικής αλλαγής του τρόπου εργασίας των στελεχών των λογιστηρίων. Η αναβάθμιση του επαγγέλματος του οικονομολόγου και του λογιστή - φοροτεχνικού θα είναι μια πραγματικότητα που θα αναδειχθεί από την ανάγκη συνεχούς επιστημονικής κατάρτισης και επιμόρφωσης των στελεχών. Δεν πρέπει να μας φοβίζει κάθε νέο και καινοτομικό που εισάγεται στην επιχειρηματικότητα αρκεί να προβλέπει στην διευκόλυνση του επιχειρείν και στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας».

Ο κ. Γιάννης Φίλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, έκανε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση σχετικά με τις βασικές αρχές της λογιστικής, αλλά και την ανάγκη εποπτείας των λογιστών ελεγκτών.

Ο κ. Στέργιος Λεβέντης, Επίκουρος Καθηγητής του Ελληνικού Διεθνούς  Πανεπιστημίου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά τον Νόμο 4308/2014 που αποτελεί εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας 34/2013. Ο Δρ. Λεβέντης επεσήμανε ότι βασικός σκοπός του Ν. 4308/2014 είναι η μείωση της γραφειοκρατίας, η απλοποίηση των λογιστικών διαδικασιών και ο ορθολογισμός των λογιστικών πρακτικών. Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά από τον εισηγητή :
«Εν κατακλείδι,  εκτιμώ ότι ο 4308/2014 είναι ένα ουσιαστικό μεταρρυθμιστικό βήμα, εάν τηρηθούν οι αναγκαίες  προϋποθέσεις που έχω αναφέρει. Έχω την αίσθηση ότι το δηλητήριο της χρόνιας φορολογικής πρακτικής έχει εξασθενήσει τη λογιστική σκέψη στη χώρα. Έχω την ελπίδα ότι ο 4308/2014 και οι διατάξεις που θα ακολουθήσουν ελπίζοντας ότι θα είναι στο πνεύμα του νόμου, θα τοποθετήσουν τη λογιστική σκέψη στην χώρα μας, εκεί που θα πρέπει να ήταν πάντα   δηλαδή στη λογική εφαρμογή  απλών κανόνων

Ο κ. Θεμιστοκλής Κουδούνης, Partner της KSI Greece, αναφέρθηκε εκτενώς και με παραδείγματα στην πρώτη εφαρμογή των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων.

Η κ. Μαρίνα Τσιαουσίδου, Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Ο.Φο.Μ., έκανε μια πλήρη ανάλυση αναφορικά με τον προβλεπόμενο, από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, χειρισμό των μισθώσεων (λειτουργικών και χρηματοοικονομικών).

Ο κ. Παλαιολόγος Λιάζος, Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Ο.Φο.Μ., αναφέρθηκε στα θέματα των λογιστικών αρχείων (βιβλίων και στοιχείων) παρέχοντας χρήσιμες διευκρινίσεις σε θέματα της καθημερινότητας των επιχειρήσεων.

Ο κ. Βαγγέλης Μιχελινάκης, Φοροτεχνικός, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Ι.Ο.Φο.Μ. αναφέρθηκε εκτενώς στους νέους κανόνες επιμέτρησης που προβλέπονται από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.

Ο κ. Απόστολος Αλωνιάτης, Αντιπρόεδρος του Ι.Ο.Φο.Μ., αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι λογιστές – φοροτεχνικοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν όλες τις νέες φορολογικές και λογιστικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων δύο ετών. Όπως ειδικά  ανέφερε :
«Θα πρέπει να  σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με την λογική των παλαιών νόμων 2238/1994, Ε.Γ.Λ.Σ., κ.λπ. Θα πρέπει πρώτα εμείς να τους βγάλουμε από μέσα μας ήταν η σχετική προτροπή του αντιπροέδρου του  Ι.Ο.Φο.Μ.».

Στο τέλος οι εισηγητές έδωσαν τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που υπέβαλλαν οι συμμετέχοντες στην ημερίδα.

Χρυσός Χορηγός της ημερίδας ήταν η εταιρεία PRO SEMINARS, η οποία εκτός της χορηγίας είχε και την ευθύνη της Γραμματειακής Υποστήριξης της Ημερίδας.

Χορηγοί της ημερίδας ήταν οι εταιρείες LIVE CIS, Tax Advisors Ε.Π.Ε., KSi Greece, Prosvasis A.E.B.E. και Prosvasis Β. Ελλάδας «Κ. Παύλου – Π. Τσολερίδης Ο.Ε.).

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, οι ιστοσελίδες naftemporiki.gr και TAX HEAVEN και το περιοδικό ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.


Επισημαίνεται ότι, στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες ενίσχυσαν με ένα αρκετά σημαντικό ποσό την Ομάδα Στήριξης ΠΝΟΗ, πράξη για την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Ο.Φο.Μ. τους ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: