Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης

Πρώτη καταχώρηση: 05/01/2015 - 09:12
Τελευταία δημοσίευση: 09:12Οικονομία
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης
Ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης άρχισε να τρέχει και απευθύνεται σε 7.000 νέους. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) του υπουργείου Παιδείας, απόφοιτοι Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) του υπουργείου Παιδείας καθώς και απόφοιτοι δημοσίων και ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) που είτε διαθέτουν Κρατική Βεβαίωση Πιστοποίησης είτε Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 29ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και να είναι δημότες των περιφερειών σύγκλισης, και συγκεκριμένα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Ιονίων Νήσων και Βόρειου Αιγαίου.
Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να υποβάλει μία μόνο αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 26 Ιανουαρίου τα μεσάνυχτα, οπότε και λήγει η προθεσμία. Η αίτηση υποβάλλεται μέσα από την ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος www.diasindesi.gr και σε κάθε υποψήφιο χορηγείται Κωδικός Αριθμός Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ).
Ο κωδικός αυτός χορηγείται αυτόματα και χρησιμοποιείται αντί για το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου προκειμένου να παρακολουθεί τη διαδικασία επιλογής. Όπως σημειώνεται, όσοι υποβάλλουν αίτηση, θα πρέπει με δική τους ευθύνη να παρακολουθούν την ένταξή τους ή μη στο μητρώο ωφελουμένων μέσω της ειδικής ιστοσελίδας.
Πηγή: Τα Νέα

εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: