Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ποια ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα μπουν στο στόχαστρο της εφορίας

Ποια ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα μπουν στο στόχαστρο της εφορίας

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 15:36
 
UPD:15:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Ακόμη και ακίνητα τα οποία έχουν πάρει άδεια οικοδομής μετά την 1/1/1995 και η βεβαίωση για την ηλεκτροδότησή τους χορηγήθηκε από την εφορία στο διάστημα από την 1/1/2008 έως 31/12/2013 θα μπουν στο στόχαστρο της εφορίας.
Στόχος, να διαπιστωθεί αν έχουν τηρηθεί οι διατάξεις του προηγούμενου φορολογικού νόμου (2238/1994) για την  κάλυψη του Ελάχιστου Κόστους Κατασκευής Οικοδομής αλλά και για τη φορολόγηση του εισοδήματος των εργολάβων.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ «Υπάγονται στο δείγμα και ελέγχονται οι υποθέσεις ακινήτων με επιφάνεια άνω των εκατόν ογδόντα (180) τ.μ. που ανεγέρθηκαν από τον ιδιώτη-ιδιοκτήτη. Εξαιρετικά, εφόσον πρόκειται για αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν από τον ιδιώτη - ιδιοκτήτη, είτε αυτά έχουν νομιμοποιηθεί είτε έχει εγκριθεί αρμοδίως η ηλεκτροδότησή τους, οι οικείες υποθέσεις υπάγονται στο δείγμα και ελέγχονται, εφόσον η επιφάνεια του ακινήτου υπερβαίνει τα εκατόν είκοσι (120) τ.μ. Οι κατά τα προηγούμενα εδάφια υποθέσεις ελέγχονται εφόσον η βεβαίωση για την ηλεκτροδότηση χορηγήθηκε ή η υπεύθυνη δήλωση του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη θεωρήθηκε:
  •        εντός του έτους 2008 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 7
  •        εντός του έτους 2009 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 1
  •        εντός του έτους 2010 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 4
  •        εντός του έτους 2011 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 2
  •        εντός του έτους 2012 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 5
  •        εντός του έτους 2013 και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του υπόχρεου λήγει στο 9
Στις περιπτώσεις που η οικοδομή ανήκει σε περισσότερους του ενός ιδιώτες- ιδιοκτήτες ή ανεγέρθηκε από περισσότερες της μιας επιχειρήσεις ανέγερσης και πώλησης οικοδομών, ελέγχεται ολόκληρη η υπόθεση, εφόσον ο αριθμός του φορολογικού μητρώου ενός εκ των ιδιωτών - ιδιοκτητών ή μιας εκ των επιχειρήσεων λήγει στα παραπάνω ψηφία και υπάγεται στο δείγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: