Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Νάντια Βαλαβάνη: Το αφορολόγητο των 12 χιλ. ευρώ θα ισχύσει από το 2015

Νάντια Βαλαβάνη: Το αφορολόγητο των 12 χιλ. ευρώ θα ισχύσει από το 2015

Για τα εισοδήματα του 2015 θα ισχύσει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ.Αναθέωρηση τώρα των αντικειμενικών «Αποκατάσταση» 15.000 μικροομολογιούχων.
nantia-balabani-to-aforologito-twn-12-xil-eurw-tha-isxusei-gia-to-2015
 
Για τα εισοδήματα του 2015 θα ισχύσει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ,κατάργηση ΕΝΦΙΑ ,αναθεώρηση άμεσα των αντικειμενικών αξιών, αποκατάσταση 15.000 μικροομολογιούχων: Αυτά ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στη Βουλή.     

Αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τα εισοδήματα του 2015  

 Την ενεργοποίηση της νέας κλίμακας φορολογίας εισοδήματος –η οποία θα προβλέπει περισσότερα φορολογικά κλιμάκια αλλά καιαφορολόγητο 12.000 ευρώ από φέτος –δηλαδή για τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν το 2016- εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Υποστήριξε ότι το σχετικό φορολογικό νομοσχέδιο, θα έρθει στη Βουλή μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2015 ενώ τόνισε ότι τα φορολογικά βάρη θα μετατοπιστούν στους έχοντες μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα.
Ανακοίνωσε ότι προχωράει άμεσα στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑαλλά και στην επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να απαλλαγεί από κάθε φορολογική επιβάρυνση η πρώτη κατοικία (εκτός από την υπερπολυτελή) αλλά και ο μεγαλύτερος αριθμός των ιδιοκτητών της χώρας. 
Η κυρία Βαλαβάνη υποστήριξε ότι θα προχωρήσει άμεσα η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών προκειμένου να προσαρμοστεί το δημόσιο και με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για «διόρθωση» μέσα στον Ιούνιο.
Η κυρία Βαλαβάνη δεσμεύτηκε ότι το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο δεν θα χρησιμοποιηθεί για τη φορολόγηση της περιουσίας και ειδικά των καταθέσεων.
Εξήγγειλε τροποποιήσεις της ρύθμισης των 100 δόσεων αλλά και παράταση. «Ιδανικά θα πρέπει όλοι οι οφειλέτες να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων» τόνισε η κυρία Βαλαβάνη και προσέθεσε:
1.      Καταργείται το όριο του ενός εκατομμυρίου ευρώ οφειλών πάνω από το οποίο δεν υπάρχει δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση.
2.      Θα υπάρξει παράταση της ρύθμισης η οποία πρακτικά λήγει στο τέλος Μαρτίου
3.      Θα καταργηθούν όλοι οι περιορισμοί που εμπόδιζαν την ένταξη «Μέχρι στιγμής στη ρύθμιση έχουν ενταχθεί μόλις 198.000 πολίτες ενώ έχουν ρυθμιστεί χρέη περίπου δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, όσα γεννιούνται μέσα σε διάστημα δύο μηνών» τόνισε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Επιτροπές διακανονισμού οφειλών θα υπάρξουν σε όλες τις περιφέρειες και σε αυτές θα καταφεύγουν όσοι δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Ειδική αναφορά, έκανε η κυρία Βαλαβάνη και στους μικροομολογιούχους, μιλώντας για αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος τους μέσα από το PSI. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: