Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Δεν μπορούν να υπαχθούν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% οι μουσικές παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα στα κέντρα διασκέδασης.

Δεν μπορούν να υπαχθούν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% οι μουσικές παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα στα κέντρα διασκέδασης.

Η διεύθυνση ΦΠΑ του υπ. Οικονομικών σε σχετικό ερώτημα που της κατατέθηκε,  γνωμοδότησε ότι οι μουσικές παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα σε κέντρα διασκέδασης δεν θα μπορούσαν να υπάγεται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.

Η γνομοδότηση της υπηρεσίας του ΦΠΑ, στηρίχθηκε στην στενή ερμηνεία των διατάξεων των περιπτώσεων  2 και 6 του Κεφαλαίου Β' «Υπηρεσίες» του Παραρτήματος ΙΙΙ του Κώδικα Φ.Π.Α. (Ν, 2859/2000), και στην 620/2001 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), η οποία έχει γίνει δεκτή από τον Υφυπουργό Οικονομικών.

Η γνωμοδότηση της διεύθυνσης ΦΠΑ καταλήγει στο ότι  κάθε περίπτωση ο έλεγχος των πραγματικών περιστατικών (πχ το κατά πόσον η επιχείρηση λειτουργεί ως κέντρο διασκέδασης κατόπιν επιτόπιου ή άλλου φορολογικού ελέγχου), εμπίπτει στο πεδίο ευθύνης των υπηρεσιών που έχουν την αρμοδιότητα να ασκούν ελεγκτικό έργο στις οποίες και κοινοποιείται το παρόν. Παρακαλούμε τις εν λόγω υπηρεσίες να μας ενημερώσουν αναφορικά με τα αποτελέσματα των τυχόν ενεργειών τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: