Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ Ερχονται σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο - Κινητικότητα σε 3 κύματα

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Ερχονται σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο - Κινητικότητα σε 3 κύματα

Ερχονται σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο - Κινητικότητα σε 3 κύματα
Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο προετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εντός του 2015.
Θα περιλαμβάνει αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων έως και θεσμοθέτηση νέων συστημάτων αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων καθώς και τρία κύματα κινητικότητας για την αξιοποίηση προσωπικού. Στην ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού θα συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους ειδικοί από Γαλλία, Δανία και ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το Εθνος, ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος, επιδιώκει να θεσμοθετήσει τις αλλαγές στο κράτος εντός του 2015 με στόχο να αναδείξει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, αλλά αξιοποιώντας και το momentum, δηλαδή τη στήριξη που απολαμβάνει η κυβέρνηση από σημαντικό τμήμα των πολιτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κατρούγκαλος στοχεύει να διαμορφώσει ένα άτυπο συμβούλιο «σοφών» για τη δημόσια διοίκηση στο οποίο θα συμμετέχουν προσωπικότητες απ' όλο το πολιτικό φάσμα, όπως για παράδειγμα οι πρώην υπουργοί Πρ. Παυλόπουλος και Γ. Σταυρόπουλος.
Οι αλλαγές αυτές δεν περιλαμβάνουν απολύσεις, αλλά κινητικότητα και αξιολόγηση με στόχο την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών και την καλύτερη δυνατή απόδοση των εργαζόμενων.
Η κινητικότητα θα χωριστεί σε τρία κύματα:
  • στο πρώτο θα περιλαμβάνονται οι 3.900 απολυθέντες και θα γίνει ως το τέλος του μήνα,
  • στο δεύτερο θα περιλαμβάνονται οι 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και θα γίνει τους επόμενους μήνες
  • το τρίτο θα γίνει στα τέλη του 2015 ή τις αρχές του 2016, όπου αφού καταμετρηθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών θα ζητηθεί από τους υπαλλήλους να τις καλύψουν εθελοντικά, έτσι ώστε να καθοριστούν και οι ανάγκες του δημοσίου για να γίνουν στη συνέχεια οι προσλήψεις που χρειάζονται με πιο ορθολογικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: