Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Μάρδας: Παραλάβαμε έλλειμμα 4,6 δισ. ευρώ

Μάρδας: Παραλάβαμε έλλειμμα 4,6 δισ. ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: 14/02/2015 - 10:48
Τελευταία δημοσίευση: 11:11Οικονομία
Μάρδας: Παραλάβαμε έλλειμμα 4,6 δισ. ευρώ
«Στα 4,6 δισ. ευρώ ανέρχεται το έλλειμμα που παραλάβαμε» σχολίασε σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Όπως είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, «ορόσημο για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης αποτελεί το αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας».
«Ο,τι εξαγγέλθηκε, εξαγγέλθηκε. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τη Δευτέρα στο Eurogroup. Σε μια διαπραγμάτευση δεν πετυχαίνεις το 100% που ζητάς» σημείωσε.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «υπάρχουν τεχνικές για τη βελτίωση της ρευστότητας στην οικονομία και με άλλους τρόπους». Ανέφερε ως παράδειγμα τα κυκλοφορήσιμα ομόλογα που θα έχουν κάποια άξια.
«Υπάρχουν σκέψεις για βελτίωση της ρευστότητας με κάποιες άλλες πολιτικές, οι οποίες δεν εφαρμόστηκαν στο παρελθόν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ενώ τόνισε πως «Μπορεί να επιστρέψουν και φόροι πίσω, που έπρεπε να πληρωθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος υπάρχουν αρκετές λύσεις, που δεν τις εφάρμοσαν άλλοι».
«Εχουμε μια πολιτική η οποία εξαπλώνεται μέσα σε τέσσερα χρόνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Ταμεία παρουσιάζουν ελλείμματα. Ως εκ τούτου σαφώς το Κράτος αντιμετωπίζει όλα αυτά τα ελλείμματα, αλλά για να δούμε ακριβώς τι γίνεται και το τι έχουμε στα χέρια μας πρέπει να γυρίσουν από τις Βρυξέλλες και να μας πουν η κορυφή της πυραμίδας τι απόσταση έχει από το έδαφος», είπε ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: