Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις

Πρώτη καταχώρηση: 24/02/2015 - 15:29
Τελευταία δημοσίευση: 15:47Οικονομία
«Πράσινο φως» από την Κομισιόν στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις
«Οι υπηρεσίες της Επιτροπής έχουν εξετάσει προσεκτικά τις προτάσεις μεταρρύθμισης της ελληνικής κυβέρνησης και κατά την άποψη της Επιτροπής, ο κατάλογος αυτός είναι αρκετά εκτενής ώστε να είναι μια έγκυρη αφετηρία για την επιτυχή ολοκλήρωση της επανεξέτασης, όπως προβλέπεται από το Eurogroup κατά την τελευταία συνεδρίασή του»» αναφέρει στην επιστολή του προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis από κοινού με τον επίτροπο Μοσκοβισί. 
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη δέσμευση της Ελληνικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, την ενδυνάμωση των προσπαθειών για τον εκσυγχρονισμό φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων, καθώς και τη πρόθεση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης» υπογραμμίζεται στην επιστολή τονίζοντας ότι «Η Επιτροπή επισημαίνει επίσης τις δεσμεύσεις στον τομέα των στατιστικών, και θεωρεί ζωτικής σημασίας ότι η θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και των ανώτερων διοικητικών στελεχών της, πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση. Περαιτέρω προδιαγραφές των μεταρρυθμίσεων σε αυτούς και άλλους βασικούς τομείς αναμένεται να δοθούν και συμφωνηθούν πριν από το τέλος του Απριλίου, σύμφωνα με δήλωση του Eurogroup της περασμένης εβδομάδας».
«Η Επιτροπή προσβλέπει στη συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση να επεξεργαστεί τις προς το παρόν ακόμα γενικές δεσμεύσεις και να τις μετατρέψει σε σαφείς δράσεις πολιτικής. Η Επιτροπή υπογραμμίζει την προθυμία της να συνεχίσει να παρέχει τεχνική βοήθεια σε βασικούς τομείς για να βοηθήσει στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, η Επιτροπή υπογραμμίζει τη σημασία της δέσμευσης της Ελλάδας για πλήρη σεβασμό των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015 για να απέχουν από κάθε μονομερείς αλλαγές των πολιτικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τους δημοσιονομικούς της στόχους, την οικονομική ανάπτυξη ή τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τα θεσμικά όργανα».
«Η ταχεία εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και δεσμεύσεων θα είναι το κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της επανεξέτασης» αναφέρει στο τέλος η επιστολή.
Πηγή: enikonomia.gr
εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: