Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Το ΤΑΙΠΕΔ φεύγει... έρχεται το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 11:10

Το ΤΑΙΠΕΔ φεύγει... έρχεται το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Το ΤΑΙΠΕΔ φεύγει... έρχεται το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας
Ταμείο Κρατικής Περιουσίας θα λέγεται ο νέος φορέας που θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ και θα αναλάβει τη νέα μορφή των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα. 
 
Ηδη την περασμένη εβδομάδα η αναπληρωτή υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαμβάνη ζήτησε τις παραιτήσεις του προέδρου του Ταμείου, Μανώλη Κονδύλη και του διευθύνοντος συμβούλου Πασχάλη Μπουχώρη και οι οποίες τέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες στην διάθεση της. 
 
Το νέο μοντέλο αποκρατικοποιήσεων που θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση, θα θα γίνει γνωστό με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιο πιθανό είναι θα συνδυαστούν με διακρατικές συμφωνίες στις περιπτώσεις «κλεισμένων» συμφωνιών όπως είναι η περίπτωση του ΔΕΣΦΑ με την Socar. 
 
Όσον αφορά τις συμβάσεις που έχει υπογράψει το ΤΑΙΠΕΔ θα επανεξεταστούν όλες, ως προς την νομιμότητα τους. 
 
Ειδικότερα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά ο Α. Τσίπρας έχει δεσμευτεί ότι θα γίνει επανέλεγχος όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που παραχωρούν δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες, ως προς τη νομιμότητά τους και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
 
Ο κ. Τσίπρας μάλιστα προεκλογικά είχε θέσει ευθέως θέμα για την ίδια την ύπαρξη του Ταμείου, αφού όπως ανέφερε «το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα απίστευτο σκάνδαλο από μόνο του. Ένα εκτροφείο σκανδάλων. Και είναι πρωτοφανές σε μια ευνομούμενη χώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ και να αρνούνται να τα προσκομίσουν». Είναι πρωτοφανές και αδιανόητο, μια κλίκα να αποφασίζει για το μέλλον του δημόσιου πλούτου, δίχως διαφάνεια, δίχως κοινοβουλευτική εποπτεία και έλεγχο, λες και πρόκειται για τα αμπελοχώραφα που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ε.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: