Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Καταργείται η υποχρέωση δημοσίευσης στο ΦΕΚ των καταχωρήσεων στο ΓΕΜΗ

Καταργείται η υποχρέωση δημοσίευσης στο ΦΕΚ των καταχωρήσεων στο ΓΕΜΗ
 13 Φεβρουαρίου 2015 13:02  Υποβολή Σχολίου
Σύμφωνα με τον Ν. 4250/2014-άρθρο 2 καταργήθηκε από 1/1/2015 η υποχρέωση δημοσίευσης στο ΦΕΚ των πράξεων, στοιχείων και ανακοινώσεων καταχώρισης στο ΓΕΜΗ, που πραγματοποιούνταν είτε από την υπηρεσία ΓΕΜΗ είτε με επιμέλεια του υπόχρεου.
Η σχετική υποχρέωση αντικαθίσταται με υποχρέωση δημοσίευσης στον διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ.
Έτσι:
Για τις πράξεις και τα στοιχεία για τα οποία υποβλήθηκε αίτηση καταχώρισης στο ΓΕΜΗ από την 1/1/2015, οι διατυπώσεις δημοσιότητας ολοκληρώνονται με τη δημοσίευση στον διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ.
Για τις αιτήσεις καταχώρισης στο ΓΕΜΗ πράξεων και στοιχείων (και δημοσίευσης των σχετικών ανακοινώσεων) που υποβλήθηκαν μέχρι και την 31/12/2014, η διαδικασία δημοσιότητας ολοκληρώνεται με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ.
Σε όσες περιπτώσεις προβλέπεται από τον Κανονισμό Ασφαλιστικής Λειτουργίας ΟΑΕΕ η υποβολή ΦΕΚ δημοσίευσης πράξεων και στοιχείων ΕΠΕ και ΑΕ, θα αναζητείται ΦΕΚ δημοσίευσης μόνο εφόσον υποβλήθηκε αίτηση καταχώρισης στο ΓΕΜΗ μέχρι 31/12/2014.
Οι περιπτώσεις αυτές είναι:
● η υποχρέωση των μελών ΕΠΕ να υποβάλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού ΦΕΚ σύστασης, τροποποίησης και λύσης ΕΠΕ
● η υποχρέωση των μελών ΔΣ Ανωνύμων Εταιριών με ποσοστό συμμετοχής 3% και άνω στο μετοχικό κεφάλαιο, να υποβάλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού ΦΕΚ σύστασης, τροποποίησης καθώς και ΦΕΚ δημοσίευσης στοιχείων της ΑΕ (με την τελευταία σύνθεση των μελών ΔΣ αυτής)
- Δεν θα αναζητείται ΦΕΚ δημοσίευσης εφόσον η αίτηση καταχώρισης στο ΓΕΜΗ των εν λόγω πράξεων και στοιχείων υποβλήθηκε από 1.1.2015 και εφεξής. Στην περίπτωση αυτή αρκεί η δημοσίευση στον διαδικτυακό τόπο ΓΕΜΗ.
Από την ίδια ημερομηνία το Τεύχος ΑΕ-ΕΠΕ και ΓΕΜΗ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως μετονομάζεται σε «Τεύχος Καταχώρισης πράξεων και στοιχείων λοιπών φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».
Newsroom Oenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: