Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

"Γκρίζες ζώνες" σε ασφαλιστικό και εργασιακά

"Γκρίζες ζώνες" σε ασφαλιστικό και εργασιακά

Πρώτη καταχώρηση: 25/02/2015 - 09:15
Τελευταία δημοσίευση: 09:15Οικονομία
Γκρίζες ζώνες σε ασφαλιστικό και εργασιακά
Της Αργυρώς Μαυρούλη
Πλήθος ερωτηματικών πυροδότησε το έγγραφο των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η Αθήνα στους εταίρους όσον αφορά στις υπό συζήτηση αλλαγές σε εργασιακό και ασφαλιστικό.
Ζητούμενο είναι η εξασφάλιση της μεσοπρόθεσμης ρευστότητας για την καταβολή των συντάξεων αλλά και της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει καμιά μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, παρόλο που στο κείμενο τον δεσμεύσεων δεν αναφέρεται η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και πως ακριβώς θα βρεθούν οι πόροι για την ενίσχυση των ταμείων από την κατάργηση και των υπόλοιπων πόρων υπέρ τρίτων, αλλά και για την καταβολή της 13ης σύνταξης.
Σε ό,τι αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι δεν θα θιγούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ασφαλισμένων γυναικών με ανήλικα τέκνα, ατόμων με ειδικές ανάγκες και εργαζομένων σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Στο ζήτημα της συγχώνευσης φορέων κοινωνικής ασφάλισης, επισημαίνουν, οι ενοποιήσεις οι οποίες ενδεχομένως χρειαστεί να γίνουν, θα υλοποιηθούν μετά από διάλογο με τους φορείς των ενδιαφερόμενων χωρίς να οδηγούν σε μειώσεις ή περαιτέρω συρρίκνωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Επίσης, η κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων όπου αποφασισθεί θα γίνει με προηγούμενη διασφάλιση των εσόδων από άλλες πηγές.
Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr
Διαβάστε επίσης:

Ρωμανιάς: Δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις

Ρωμανιάς: Δεν καταργούνται όλες οι πρόωρες συντάξεις – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας τον Ιούλιο, λένε Γερμανοί αξιωματούχοι – ΒΙΝΤΕΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: