Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Σχέδιο για πληρωμή των παραγωγών ΑΠΕ


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 

Σχέδιο για πληρωμή των παραγωγών ΑΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σχέδιο για την έγκαιρη αποπληρωμή των παραγωγών ΑΠΕ υποσχέθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο υπουργός είχε χθες συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου των ΑΠΕ, στην οποία συμμετείχε και η διοίκηση του ΛΑΓΗΕ, οι οποίοι του έθεσαν τα προβλήματα του κλάδου, με αιχμή του δόρατος τις πολύμηνες καθυστερήσεις των πληρωμών. Συνέπεια των καθυστερήσεων, όπως είπαν, είναι να μην μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν λάβει από τις τράπεζες ούτε να αποδώσουν εγκαίρως τους φόρους στο Δημόσιο.
Θύματα ενός στρεβλού προγραμματισμού
Επισήμαναν, ακόμη, ότι υπήρξαν θύματα ενός στρεβλού προγραμματισμού των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δρομολογήθηκε χωρίς σχεδιασμό, διαφάνεια, διάλογο και σωστές προβλέψεις. Ο υπουργός δεσμεύτηκε, από την πλευρά του, ότι θα δρομολογηθούν λύσεις μέσα από ένα σχέδιο που θα εκπονηθεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και θα καθορίζει βήμα προς βήμα τα άμεσα μέτρα που απαιτούνται κυρίως για την έγκαιρη, χωρίς καθυστερήσεις, αποπληρωμή τους, αλλά και τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την οριστικότερη επίλυση των συνολικών προβλημάτων.
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και ουσιαστικός διάλογος μαζί τους πριν από τη λήψη οποιωνδήποτε αποφάσεων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή τάχθηκε υπέρ της στήριξης των ΑΠΕ και ιδιαίτερα των μικρών παραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: