Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Στη δημοσιότητα ο φάκελος της διαπραγμάτευσης

Στη δημοσιότητα ο φάκελος της διαπραγμάτευσης

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 10:54
 
UPD:11:43
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas
Τον πλήρη φάκελο των παρουσιάσεων που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκη, κατά τις πρόσφατες συνεδριάσεις του Eurogroup, με τα non papers τεκμηρίωσης που παρείχε η διαπραγματευτική ομάδα, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Στον φάκελο περιλαμβάνονται επίσης ως παραρτήματα τα προσχέδια κείμενα των προτάσεων του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, αναφορικά με την Ελλάδα.
Όπως προκύπτει από τις παρουσιάσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ΥΠΟΙΚ, η Ελλάδα προτείνει στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% του ΑΕΠ το 2015, έναντι στόχου 4,5% που έχει τεθεί.
Το υπουργείο Οικονομικών προσδιορίζει στα 17 δισ. ευρώ τις ανάγκες αποπληρωμής δόσεων προς τους δανειστές και ζητεί τη συνδρομή του ELA και του Ευρωσυστήματος για την έκδοση πρόσθετων εντόκων.
Ζητεί επίσης υποκατάσταση των 2,2 δισ. ευρώ του στόχου των αποκρατικοποιήσεων για το 2015, που θεωρεί ανέφικτο, με το 1,9 δισ. ευρώ των κερδών του Ευρωσυστήματος από τα ελληνικά ομόλογα.
Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται: α) να τηρήσει τους όρους της δανειακής σύμβασης, β) να μην αναλάβει καμία δράση που απειλεί να εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό ή που να έχει επιπλοκές για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και γ) να μην προβεί σε καμία ενέργεια στην κατεύθυνση του «κουρέματος» της ονομαστικής αξίας του χρέους.
Ολόκληρος ο φάκελος των παρουσιάσεων ΕΔΩ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: