Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Δημόσια διαβούλευση για το φορολογικό

Δημόσια διαβούλευση για το φορολογικό
 09 Φεβρουαρίου 2015 16:35  Σχολιάστε πρώτοι!
Σε συνάντηση του Προεδρείου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Αττικής και Κυκλάδων με την Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κα Βαλαβάνη, υπήρξε η ενημέρωση ότι θ' ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση για το φορολογικό.
Στη συνάντηση αυτή κατατέθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Αττικής και Κυκλάδων συνοπτικό υπόµνηµα, µε τα άµεσα προβλήµατα και συµφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στην οποία θα συζητηθούν αναλυτικά, όλα τα θέµατα και παράλληλα θα κατατεθούν από τη πλευρά του Συλλόγου οι σχετικές προτάσεις.
Από την πλευρά της Υπουργού ανακοινώθηκε ότι:
1. Επιθυµεί ουσιαστικό διάλογο για όλα τα θέµατα
2. Θα ¨παγώσουν¨ οι µετακινήσεις που εκκρεµούν χωρίς αίτηση του υπαλλήλου και θα επανεξεταστούν άµεσα.
3. ∆εν θα υπάρξουν νέες µειώσεις στις αποδοχές µας. Για αποκατάσταση των µειώσεων που έγιναν, θα συζητήσουµε όταν αντιµετωπιστούν τα οικονοµικά θέµατα της χώρας.
4. Θα καταργηθεί άµεσα η διαθεσιµότητα. ∆εν θα υλοποιηθεί ο στόχος για 15.000 απολύσεις. Θα επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες.
5. Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις νέες προσλήψεις 500 υπαλλήλων
6. Θα αντιµετωπιστούν (στα πρώτα νέα Ν/Σ) οι απαράδεκτες διατάξεις για το πειθαρχικό δίκαιο (εκτός φυσικά των περιπτώσεων χρηµατισµού και διαφθοράς) που θέσπισε το µνηµόνιο και θα αλλάξει η στάση του Υπουργείου στις ανυπόστατες ανώνυµες καταγγελίες.
7. Θα προχωρήσει σε ∆ηµόσια ∆ιαβούλευση για τις αναγκαίες αλλαγές στο φορολογικό σύστηµα. Στα πλαίσια αυτά αναµένει τις προτάσεις του Συλλόγου.
8. Θα συναντηθεί το επόµενο διάστηµα µε τους διευθυντές των υπηρεσιών για τη σχετική ενηµέρωση.
9. Συµφωνεί στην κατεύθυνση των προτάσεων του συλλόγου, για την ενοποίηση Σ∆ΟΕ - ΥΕ∆∆Ε.
10. Θα εξετάσει τις µεταθέσεις άµεσα των συναδέλφων της σειράς ΑΣΕΠ 1Κ (κοντά στις οικογένειες τους) και για την οικονοµική τους εξοµοίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: