Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ακριβότερος ο δανεισμός για την Ελλάδα μέσα από τα έντοκα

Ακριβότερος ο δανεισμός για την Ελλάδα μέσα από τα έντοκα

Στο 2,75% από το 2,3% ανέβασε μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα την απόδοση των έντοκων γραμματίων ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
akriboteros-o-daneismos-gia-tin-ellada-mesa-apo-ta-entoka
 
Στις 7 Ιανουαρίου, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέουςάντλησε 1,25 δις ευρώ μέσα από την έκδοση εντόκων γραμματίωνμε απόδοση 2,3%. Και σήμερα, που βγήκε στην αγορά για να ζητήσει625 εκατ. ευρώ, αναγκάστηκε να ανεβάσει την απόδοση στο 2,75%.
Η δημοπρασία καλύφθηκε όπως προκύπτει από ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, ωστόσο το «χρήμα» γίνεται, λόγω της αβεβαιότητας, ολοένα και ακριβότερο. Για την έκδοση υποβλήθηκαν προσφορές 813 εκατομμυρίων ευρώ υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 1,3 φορές.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015.
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων Ευρώ.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015, στις 12μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: