Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Οι 100 δόσεις... θα σώσουν τον κρατικό κορβανά

Οι 100 δόσεις... θα σώσουν τον κρατικό κορβανά

eforia.jpg

Μήνα με τον μήνα αυξάνονται τόσο ο αριθμός των φορολογουμένων όσο και το ύψος των οφειλών |EUROKINISSI
Η απήχηση της ευνοϊκής ρύθμισης των 100 δόσεων θα κρίνει την πορεία των ληξιπρόθεσμων χρεών Πάνω από 3 εκατ. φορολογούμενοι οφείλουν 77 δισ. ευρώ. Μέχρι τις 27/3 η ένταξη στη ρύθμιση-εξπρές.
Μήνα με τον μήνα αυξάνονται τόσο ο αριθμός των φορολογουμένων όσο και το ύψος των οφειλών, εξέλιξη η οποία αντικατοπτρίζει τις οριακές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στην πραγματική οικονομία και τα νοικοκυριά.
Η πλειονότητα των φορολογουμένων δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ οι αλλαγές στις ρυθμίσεις επέτειναν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα τα ληξιπρόθεσμα (μαζί με τα περίπου 3 δισ. ευρώ που έχουν ρυθμιστεί) να φτάσουν στο τέλος Φεβρουαρίου στα 77 δισ. ευρώ, από 74,93 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου 2014.
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εναποθέτει πλέον τις ελπίδες της για «ζεστό χρήμα» στην απήχηση που θα έχει η νέα ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία δίνει την ευκαιρία σε όλους του οφειλέτες (μικρούς και μεγάλους) να αποπληρώσουν σταδιακά τα χρέη τους, χωρίς σημαντικές επιβαρύνσεις και… απειλές για μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Οφειλές στους ΟΤΑ
Η νέα ρύθμιση που προωθήθηκε προς ψήφιση στη Βουλή σε κάθε περίπτωση είναι ελκυστικότερη των προηγούμενων, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το ενδιαφέρον που υπάρχει από όλο το φάσμα της οικονομίας.
Μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ εντάχθηκαν στις ευεργετικές διατάξεις του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας» και οι οφειλές προς του ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: