Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Aλλάζει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η ρύθμιση των 100 δόσεων

Aλλάζει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η ρύθμιση των 100 δόσεων

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 21:22
 
UPD:23:32
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφία αρχείου.
Υπεγράφη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία τροποποιείται - προς το ευνοϊκότερο για συγκεκριμένους οφειλέτες- η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις.
Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στη ρύθμιση των 100 δόσεων δεν θα εντάσσονται πλέον προς διαγραφή μόνο οι προσαυξήσεις αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή.
Με την ίδια πράξη, η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα, καλείται να καταβάλλει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, για να προστατευθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι και καλλιεργητές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η ρύθμιση για τις 100 δόσεις κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να βελτιωθεί ο νόμος και να ενταχθούν σε αυτόν χιλιάδες ακόμα πολίτες άμεσα.
Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειάζονταν τουλάχιστον 30 ημέρες, τόνισαν οι πηγές.
Σε κάθε περίπτωση η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν θα έρθει στη Βουλή μετά από τρεις μήνες προς κύρωση, αλλά άμεσα, τη Δευτέρα, διαβεβαίωσαν οι κυβερνητικοί κύκλοι.
Ολόκληρη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύεται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: