Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Όποιος πρόλαβε, τη… ρύθμιση είδε –Προσκλητήρια στους οφειλέτες

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 11:19

Όποιος πρόλαβε, τη… ρύθμιση είδε –Προσκλητήρια στους οφειλέτες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Όποιος πρόλαβε, τη… ρύθμιση είδε –Προσκλητήρια στους οφειλέτες
Το υπουργείο Οικονομικών ανοίγει είτε την Παρασκευή είτε από Δευτέρα την έκτακτη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Όσοι… πιστοί, θα πρέπει να προσέλθουν μέσα σε 4-5 εργάσιμες (μεσολαβεί και η αργία της 25ης Μαρτίου) καθώς το σύστημα θα κλείσει –τουλάχιστον για την 1η ρύθμιση η οποία όμως για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους μπορεί να είναι και η πιο ευνοϊκή- την ερχόμενη Παρασκευή.
Γράφει:  
Τα πλεονεκτήματα της 1ης κατά σειρά ρύθμισης είναι πολλά και το υπουργείο Οικονομικών θέλει να τα «διαφημίσει» (ακόμη και με email στους λογαριασμούς των οφειλετών καθώς πλέον ο χρόνος για την αποστολή έντυπων προσκλήσεων είναι ελάχιστος) προκειμένου να αυξήσει τη συμμετοχή. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων:
1. Πληρώνεις όποιο ποσό θέλεις από όποια οφειλή θέλεις
2. Κερδίζεις αντίστοιχο ποσοστό προσαυξήσεων. Πληρώνοντας το 50% της οφειλής, γλιτώνεις το 50% των προσαυξήσεων
3. Δεν υπάρχει υποχρέωση ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων για την υπόλοιπη οφειλή.
Έτσι, οι παλαιοί οφειλέτες της εφορίας έχουν κάθε λόγο να σπεύσουν. Ο βασικός κανόνας ορίζει ότι αυτή η ρύθμιση που λήγει στις 27 Μαρτίου, συμφέρει αυτούς που έχουν παλαιά χρέη. Ή πιο απλά, συμφέρει αυτούς για τους οποίους οι προσαυξήσεις έχουν ξεπεράσει το ύψος της οφειλής. Ένα παράδειγμα είναι αρκετό: Οφειλέτης χρωστάει 1000 ευρώ από φόρο κληρονομιάς. Το ποσό έχει γίνει 3000 ευρώ με τις προσαυξήσεις. Αν οι οφειλέτης πληρώσει 500 ευρώ, θα γλιτώσει επιπλέον 1000 ευρώ από τις προσαυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: